Odškodninska in disciplinska odgovornost delavcev ter fleksibilne pogodbene klavzule

Dodajte v koledar
09:00 - 13:00

ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Kotizacija

Člani ZDS

130,00 €

Nečlani ZDS

190,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na izobraževanju, gradivo in pogostitev.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste: dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca. Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Ob registraciji priložite dokazilo o plačilu.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

IZOBRAŽEVANJA - Prijava na izobraževanja

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje?  Pišite nam na e naslov  info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 87 (Frida Bertoncel)
E-naslov: frida.bertoncel@zds.si

Udeleženci izobraževanja imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest na zunanjem parkirišču, za zapornico. Navodila za parkiranje.

Po zaključku izobraževanja udeleženci pridobijo potrdilo o udeležbi.

Pred izvedbo izobraževanja bo prijavljenim na izobraževanje na elektronski naslov poslan opomnik o izobraževanju.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Splošno o seminarju:

Na praktičnem seminarju boste lahko izvedeli kakšna je sploh odgovornost delavcev za pravilno in učinkovito delo, kako si lahko s sestavo fleksibilnih pogodb o zaposlitvi in splošnih aktov vnaprej zagotovite ustrezno podlago za zaščito interesov delodajalca in kako lahko v primeru odklonov (kršitve, nedoseganje rezultatov) ustrezno odreagirate. Vse navedeno bo podprto s praktičnimi primeri iz bogate predavateljeve (sodne) prakse ter z odgovori na konkretna vprašanja in s konkretnimi napotki za nadaljnje delo. Vabljeni!

NE SPREGLEJTE:

 • Predavatelj ima bogate izkušnje na področju urejanja delovnih razmerij in s tem povezanih sporov kot odvetnik in pred tem na različnih funkcijah v gospodarstvu.
 • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca!
 • Ali vam razpisan termin ne ustreza? Pišite nam na e naslov info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu
 • Morebitna vprašanja posredujte na info@zds.si najkasneje tri delovne dni pred izvedbo predavanja, odgovore boste izvedeli na predavanju.

Program:

Od 9. do 13.

Obravnavano bo predvsem naslednje:

 • fleksibilne oblike pogodb o zaposlitvi in kako urediti posamezne klavzule (določen čas, poskusno delo, delovne naloge, kraj opravljanja dela, delovni čas, konkurenčna klavzula, varstvo poslovnih skrivnosti itd.),
 • splošni akti (obvezni, priporočljivi) in njihova vsebina,
 • temeljne pravice in obveznosti iz delovnega razmerja,
 • ukrepanje v primeru ugotovljenih kršitev pravil (podprtost, pravočasnost, zavarovanje dokazov, ustrezna komunikacija, presoja teže kršitve, sankcije, postopek itd.),
 • temelji disciplinske odgovornosti in možnosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi,
 • odškodninska odgovornost (povrnitev škode, pobot pri plači itd.),
 • reševanje nastalih sporov s pogajanji - praksa, možne rešitve.

Odmor s pogostitvijo in druženjem je predviden ob 10.45 uri.

Predavatelji

Miha

Miha Šercer

Miha Šercer Odvetnik

Odvetnik Miha Šercer, z bogato prakso urejanja delovnih razmerij in s tem povezanih sporov kot odvetnik in pred tem na različnih funkcijah v gospodarstvu. Redno predava teme povezane z delovnimi razmerji in je avtor številnih publikacij s tega področja, vključno s knjigo Odpoved pogodbe o zaposlitvi in e-Komentarjem ZDR-1.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice