WEBINAR: Obdavčitev dohodkov iz delovnega razmerja - AKTUALNO IN NOVOSTI V LETU 2024

Dodajte v koledar
09:00 - 11:15

WEBINAR 💻

NOVO❗

Kotizacija

Člani ZDS

69,00 €

Nečlani ZDS

99,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, in pošljite naročilnico na e-naslov info@zds.si .

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 14:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. Neplačan predračun ne pomeni samodejne odjave od dogodka. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Seminar je namenjen vsem, ki vas zanima tematika prejemkov iz delovnega razmerja in je zasnovan  na podlagi najpogostejših in aktualnih vprašanj v zvezi z obdavčitvijo dohodkov iz delovnega razmerja.  Seznanili pa vas bomo tudi z vsemi novosti, ki nas čakajo v letu 2024.

S 1. januarjem 2024 se prispevek za dopolnilno zdravstveno zavarovanje nadomešča z obveznim zdravstvenim v pavšalnem znesku v višini 35 evrov. Kakšna pravila veljajo glede obračuna novega obveznega zdravstvenega prispevka?

Zakon o čezmejnem izvajanju storitev(ZČmiS-1) v 35. členu določa prenehanje veljavnosti drugega odstavka 144. člena ZPIZ-2, v katerem je določena osnova za plačevanje prispevkov za napotene delavce. Kaj ta sprememba, ki se bo začela prvič uporabljati pri izplačilu plač za mesec januar 2024, pomeni za napotene delavce in kaj za delodajalce? S kakšnimi rešitvami bi lahko ublažili negativne posledice tega ukrepa?

Mnenja preteklih udeležencev:

 • Dobila sem veliko koristnih informacij.
 • Predavanje bi lahko bilo daljše, npr. do 15. ure.
 • Super voden seminar. Predavateljica je podala razlage kratko in jedrnato.
 • Vse OK.
 • Še več časa za postavljanje vprašanj iz prakse, obdelovanje KP, ki so aktualne za slušatelje.

accounting 761603

Program:

 • Izračun akontacije dohodnine od dohodkov iz delovnega razmerja (rezidenti, nerezidenti)
 • Osnove za plačilo prispevkov za socialno varnost za osebe v delovnem razmerju in posebnosti pri plačevanju prispevkov (plačilo prispevkov od razlike do najnižje osnove za plačilo prispevkov, plačilo prispevkov za čas odsotnosti z dela brez pravice do nadomestila plače, plačilo prispevkov v primerih zaposlitve mlajših in starejših delavcev, plačilo prispevkov za zavarovanje za primer brezposelnosti)
 • Davčna obravnava odpravnin in mnenje Zagovornika načela enakosti o diskriminatornosti odpravnine izplačane delavcu, ki je z delodajalcem povezana oseba
 • Davčna obravnava regresa za letni dopust (do katere višine je neobdavčen, v katerih primerih se lahko neobdavčeno izplača v drugi polovici koledarskega leta, kako vpliva odpoved pogodbe o zaposlitvi na njegovo davčno obravnavo)
 • Davčna obravnava plačil za poslovno uspešnost v letu 2023

Predavatelji

Kristina

Kristina Barič Prelogar

Vodja oddelka za davke Združenje delodajalcev Slovenije

Kristina Barič Prelogar je vodja oddelka za davke pri Združenju delodajalcev Slovenije in je zadolžena za svetovanje s področja davkov, prispevkov in plač. Ima večletne izkušnje s predavanji iz davčnega in socialnega področja ter področja plač.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice