O upokojevanju in dvojnem statusu v teoriji in na praktičnih primerih

Dodajte v koledar
09:00 - 10:30

Webinar

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. 

Prosimo, da nam morebitno odsotnost oz. odjavo sporočite pravočasno na elektronski naslov info@zds.si.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. 
Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Zaradi zapletenosti našega pokojninskega sistema in pogostih sprememb pokojninskega zakonodaje se pri njeni uporabi v praksi pojavlja veliko vprašanj.

Na webinarju bomo združili teoretični in praktični vidik.

V prvem delu bodo predstavljena temeljna pravna pravila obveznega pokojninskega zavarovanja glede upokojitvenih pogojev za pridobitev pravice do starostne pokojnine in načina njene odmere, novejše spremembe pokojninske zakonodaje, delovnopravni vidik upokojitve in ureditev dvojnega statusa.

V drugem delu bomo na praktičnih primerih odgovarjali na vprašanja, ki se lahko pojavijo pri uporabi teh pravil v praksi. Zanimalo nas bo, kdaj se lahko posameznik upokoji, kakšna je pri tem vloga delodajalca, kaj upokojitev pomeni z vidika prenehanja pogodbe o zaposlitvi, kako nekatere odločitve, ki jih sprejemamo v aktivni dobi, vplivajo na višino pokojnine, in kakšne pravne možnosti imata delavec in delodajalec, če želi delavec kljub izpolnitvi upokojitvenih pogojev nadaljevati z delom.


Za učinkovitejše delo na seminarju, je zaželeno, da udeleženci vprašanja, s katerimi se srečujejo v praksi, posredujejo že pred samim seminarjem na e-naslov: martin.smalcic(at)zds.si. 


 

ZDS logo RS  ZDS logo EU skladi  

Webinar je organiziran v okviru projekta Regijski center za dostojno delo Ljubljana, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Predavatelji

Sara

Sara Bagari

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani

Diplomirala in magistrirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer trenutno opravlja doktorski študij. Zaposlena je kot asistentka na Katedri za delovno in socialno pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, deluje pa tudi kot raziskovalka na Inštitutu za delo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Sodeluje v domačih in mednarodnih raziskovalnih projektih, na kongresih in konferencah, predvsem s področja prava socialne varnosti in delovnega prava. Teme njenega raziskovanja so predvsem socialna varnost, socialna zavarovanja, nestandardne oblike dela in temeljne socialne pravice.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice