WEBINAR: Novosti pri obračunavanju dohodkov iz zaposlitve v 2024

Dodajte v koledar
09:00 - 10:15

WEBINAR 💻

NOVO❗

Kotizacija

Člani ZDS

75,00 €

Nečlani ZDS

119,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

  • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila in na info@zds.si pošljite  naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih.  Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Vabimo vas na webinar o novostih pri obračunavanju dohodkov iz zaposlitve v 2024.

S 1. januarjem 2024 se prispevek za dopolnilno zdravstveno zavarovanje nadomešča z obveznim zdravstvenim v pavšalnem znesku v višini 35 evrov. Kakšna pravila veljajo glede obračuna novega obveznega zdravstvenega prispevka, ki se bo začel prvič obračunavati pri plačah za mesec januar 2024?

Zakon o čezmejnem izvajanju storitev(ZČmiS-1) v 35. členu določa prenehanje veljavnosti drugega odstavka 144. člena ZPIZ-2, v katerem je določena osnova za plačevanje prispevkov za napotene delavce. Kaj ta sprememba, ki se bo začela prvič uporabljati pri plačah za mesec januar 2024, pomeni za napotene delavce in kaj za delodajalce?

Z Zakonom o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin (ZIUZDS) je podaljšano obdobje izplačevanje bolniških nadomestil v breme delodajalca in določen najvišji znesek nadomestila v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja. Nova pravila glede izplačevanja nadomestil veljajo že za zadržanosti od dela od vključno 1. 1. 2024 dalje

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2-N), ki je začel veljati 28.12.2023 določa drugačno osnovo za plačilo prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje in za zdravstveno zavarovanje od dohodka iz drugega pravnega razmerja. Nov način plačevanja prispevkov bo veljal za vsa izplačila od 1. februarja 2024 dalje. po podjemni pogodbi, avtorski pogodbi, pogodbi o prokuri, pogodbi o poslovodenju in pogodbi o začasnem in občasnem delu upokojencev.

atrial fibrillation gf96c54399 1921

Program:

1. Način plačevanja novega obveznega zdravstvenega prispevka:
Posebnosti pri plačevanju:

  • če ima delavec več delodajalcev,
  • če je oseba vključena v zavarovanje po več zavarovalnih podlagah,
  • če je delavec zaposlen pri tujem delodajalcu in ni zavarovan pri tujem nosilcu zavarovanja, itd.

2. Nova osnova za plačevanje prispevkov za napotene delavce

3. Spremembe pri obračunavanju nadomestil v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja

4. Nova osnova za plačevanje prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje in za zdravstveno zavarovanje od dohodka iz drugega pogodbenega razmerja, s primeri obračunov dohodkov po podjemni pogodbi, avtorski pogodbi, pogodbi o prokuri, pogodbi o poslovodenju in pogodbi o začasnem in občasnem delu upokojencev.

Predavatelji

Kristina

Kristina Barič Prelogar

Vodja oddelka za davke Združenje delodajalcev Slovenije

Kristina Barič Prelogar je vodja oddelka za davke pri Združenju delodajalcev Slovenije in je zadolžena za svetovanje s področja davkov, prispevkov in plač. Ima večletne izkušnje s predavanji iz davčnega in socialnega področja ter področja plač.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice