WEBINAR: Napotitve na delo v tujino

Dodajte v koledar
09:00 - 12:30

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

139,00 €

Nečlani ZDS

179,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.
 • -10% popusta za prijave do 2.9.2024❗

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila in na info@zds.si pošljite  naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 14:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. Neplačan predračun ne pomeni samodejne odjave od dogodka. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih.  Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Na seminarju bo predstavljena vsebina novega Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-1), ki določa pogoje in postopke za napotitev delavcev na delo v tujino. Delodajalci bodo v skladu z zakonodajo za delavce, ki jih napotujejo na delo v tujino pridobili A1 obrazec le pod pogojem, da bodo izpolnjevali določene zakonske zahteve. V primerjavi s staro ureditvijo to predstavlja noviteto pri pridobivanju tega obrazca.

👉 Pregledali bomo:

 • Relevantne in veljavne nacionalne ter evropske zakonodaje, ki opredeljujejo pogoje za čezmejno izvajanje storitev z napotenimi delavci.
 • Napotitev delavcev na delo v tujino – v EU oziroma v tretje države in obratno.
 • Pravila koordinacije sistemov socialne varnosti v povezavi s postopki pridobitve potrdil A1 za napotene delavce, ki izvajajo storitve v EU.
 • Direktiva 2020/1057/EU glede napotenih voznikov v mednarodnem transportu.

👉 Mnenja preteklih udeležencev:

 • Predavatelj je glede na videno in slišano mogoče prepoznati kot kompetentnega strokovnjaka na svojem področju, ki snov predaja verodostojno in je pripravljen pojasniti vse morebitne nejasnosti. Zelo prijeten in zanimiv gospod, bi ga z veseljem še kdaj poslušala.
 • Zelo koristna vsebina.
 • Odlično podana razlaga.
 • Predavatelj je odlično prenesel snov in na več praktičnih primerih ponazoril in razložil določene situacije, s katerimi si dejansko lahko pomagamo.
 • Odlično izobraževanje. Hvala za organizacijo.

productivity gd10490028 1920

PROGRAM:

 • Predstavitev novega Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-1)
 • Pregled relevantne in veljavne nacionalne ter evropske zakonodaje, ki opredeljuje pogoje za čezmejno izvajanje storitev z napotenimi vozniki v mednarodnem prometu:
 • Zakon o čezmejnem izvajanju storitev, Zakon o delovnih razmerjih, Zakon o tujcih;
 • Direktiva 96/71/ES, Direktiva 2014/67/ES, Direktiva 2018/957, predpisi s področja koordinacije sistemov socialne varnosti;
 • Predstavitev pravil, obveznosti in postopkov v okviru čezmejnega izvajanja storitev z napotenimi vozniki;
 • napotitev samozaposlenih oseb - voznikov;
 • posebnosti napotitev v voznikov v tretje države;
 • Podrobna predstavitev Direktive 2020/1057/EU glede napotenih voznikov v mednarodnem transportu – možne oblike transportnih operacij – razmejitev med napotitvijo na čezmejno izvajanje registrirane dejavnosti in napotitvijo na službeno pot.

Predavatelji

Grega

Grega Malec

Sektor za delovne migracije Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Grega Malec, ki se s področjem migracij se ukvarja že od leta 1999. V tem času se je v okviru Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ukvarjal s področjem načrtovanja, oblikovanja in izvajanja migracijske politike RS, na ravni Evropske unije pa je od leta 2004 sodeloval pri delu različnih delovnih skupin in institucij EU na področju migracij. Trenutno zaposlen na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Sektor za delovne migracije.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice