Napotovanje delavcev na delo v tujino

Dodajte v koledar
09:00 - 10:30

Fakulteta za management Univerze na Primorskem, Izolska vrata 2, Koper

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Prijava na dogodek

Rok prijave:  Vaše prijave sprejemamo do zasedbe mest oziroma zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10. ure.

Odjave:  Prosimo, da nam morebitno odsotnost sporočite pravočasno na elektronski naslov info@zds.si v izogib pripravi gradiva in pogostitve ter s tem omogočite udeležbo zainteresiranim.

Spletne oz. hibridne izvedbe ne bo.

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 80 
E-naslov: martin.smalcic@zds.si

Pred izvedbo izobraževanja bo prijavljenim na izobraževanje na elektronski naslov poslan opomnik o izobraževanju.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Napoteni delavci imajo pri opravljanju dela v tujini drugačne pravice kot v primeru opravljanja dela v domači državi; delodajalci so te pravice dolžni poznati in jih v praksi izvajati. Ker delovno-pravni položaj napotenih delavcev ureja tako domača zakonodaja kot tudi zakonodaja države, kamor je delavec napoten, je v praksi pri izvajanju vseh teh pravil veliko nejasnosti. Prav tako se porajajo številna vprašanja, kje sploh najti vse relevantne predpise.  

Namen delavnice je podati praktična priporočila delodajalcem v postopku napotovanja, to je od sprejema odločitve za napotitev delavca v tujino, preko opravljanja dela v tujini in vse do vrnitve nazaj domov v Slovenijo. Ker morajo delodajalci pri napotovanju poleg domače zakonodaje upoštevati tudi zakonodajo namembne države, se bomo v delavnici naučili tudi, kje najti vse relevantne pravne vire in ostale informacije, pomembne za napotovanje delavcev v tujino. Pri tem bo poudarek na napotovanju v države članice EU.  

Dobrodošla so vaša vprašanja, ki jih lahko pošljete vnaprej na naslov info@zds.si. 

 

ZDS logo RS  ZDS logo EU skladi  

Dogodek je organiziran v okviru projekta Regijski center za dostojno delo Ljubljana, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Predavatelji

dr. Elizabeta

dr. Elizabeta Zirnstein

Izredna profesorica na UP Fakulteti za management

Izr. prof. dr. Elizabeta Zirnstein je izredna profesorica na Fakulteti za management Univerze na Primorskem. Raziskovalno je aktivna predvsem na področju delovnega prava in gospodarskega prava. Je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov. V lanskem letu je s soavtorji izdala monografijo z naslovom Napoteni delavci: med regulativo in prakso.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice