WEBINAR: Najpomembnejši vidiki zaposlovanja, samozaposlovanja in dela tujcev - novosti!

Dodajte v koledar
09:00 - 12:30

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

129,00 €

Nečlani ZDS

179,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, in pošljite naročilnico na e-naslov info@zds.si .

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

web 3706725 1921

💡 Pred kratim je na področju tujske zakonodaje prišlo do pomembnih sprememb, ki so/bodo olajšale in poenostavile postopke zaposlovanja tujcev ter drugače uredile koncept odločanja o zamenjavi delovnega mesta pri istem delodajalcu, zamenjavi delodajalca ali zaposlitvi pri dveh ali več delodajalcih, saj se predlaga ukinitev obveznost izdaje pisne odobritve na upravni enoti v primeru izdaje soglasja pri zavodu za zaposlovanje. Spremembe Zakona o tujcih in Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev se bodo sprejele v okviru nujnega postopka.

👉 Temeljni razlog za spremembe je odprava diskriminatorne obravnave različnih kategorij tujcev, ki zaprosijo za pridobitev dovoljenja za prebivanje. Predlog namreč odpravlja pogoj znanja slovenskega jezika na vstopni ravni za podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje zaradi združitve družine in ponovno uvaja brezplačno financiranje tečajev za vse kategorije tujcev.

Zaradi težav pri prehodu državnih meja, ki jih imajo prosilci za podaljšanje dovoljenja, se želi s spremembo tujske zakonodaje tujcem, ki za vstop v Slovenijo ne potrebujejo vizuma, omogočiti, da v času odločanja na podlagi posebnega potrdila tudi vstopijo v državo v skladu z izdanim dovoljenjem za začasno bivanje.

Za odpravo nepotrebnih administrativnih ovir in zasledovanje načela ekonomičnosti upravnega postopka predlog sprememb zakonodaje med drugim predvideva tudi možnost vročanja podaljšanih dovoljenj za začasno in stalno prebivanje po pošti, hrambo prstnih odtisov, oddanih v postopku izdaje prvega dovoljenja za začasno prebivanje tudi za namen uporabe v postopku podaljšanja, odpravlja zahteve po pisnem pozivu upravne enote za dopolnitev prošnje s prstnimi odtisi.

Pri zaposlovanju tujcev in posledično urejanju potrebne dokumentacije se nam pojavljajo vprašanja in dileme, ki v primeru nepopolnih vlog podaljšajo postopek pridobitve dovoljenj / soglasij ZRSZ za delo / zaposlitev.

V sled navedenega smo pripravili praktični webinar v živo, kjer vam bomo predstavili postopek elektronskega vlaganja vlog za pridobitev enotnega dovoljenja za prebivanje in delo, s poudarkom na prilaganju ustreznih dokazil ter odgovorili na vaša vprašanja, s katerimi se srečujete v praksi.

Predstavitev1

👉 Mnenja preteklih udeležencev:

 • Daleč najboljši predavatelj! Lepa hvala g. Malec za vse podrobne informacije!
 • Koristno predavanja, odličen predavatelj in izvedba.
 • Predavatelj je glede na videno in slišano mogoče prepoznati kot kompetentnega strokovnjaka na svojem področju, ki snov predaja verodostojno in je pripravljen pojasniti vse morebitne nejasnosti. Zelo prijeten in zanimiv gospod, bi ga z veseljem še kdaj poslušala.
 • Zelo koristna vsebina.
 • Odlično podana razlaga

👉 NE SPREGLEJTE:

 • Predava Grega Malec, za vas iz prve roke: strokovnjak za delovne migracije
 • Morebitna vprašanja nam posredujte na elektronski naslov info@zds.si. Odgovore boste izvedeli na webinarju
 • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:
 • o dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca.

◾ Program:

👉 Pravila zaposlovanja in dela tujcev:

 • Splošni pregled sistema zaposlovanja in dela tujcev
 • Postopek pridobitve dovoljenj za zaposlitev / delo oziroma soglasij ZRSZ k enotnemu dovoljenju za prebivanje in delo
 • Prilaganje dokazil in roki v postopku
 • Zakonske obveznosti delodajalcev pred prihodom tujca v Slovenijo
 • Delo tujcev, ki v RS ne potrebujejo delovnega dovoljenja
 • Zaposlovanje državljanov Bosne in Hercegovine na podlagi sporazuma
 • Pravila čezmejnega izvajanja storitev - teorija in praksa
 • Predstavitev novosti, ki so sprejete v okviru nujnega zakonodajnega postopka.

Predavatelji

Grega

Grega Malec

Sektor za delovne migracije Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Grega Malec, ki se s področjem migracij se ukvarja že od leta 1999. V tem času se je v okviru Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ukvarjal s področjem načrtovanja, oblikovanja in izvajanja migracijske politike RS, na ravni Evropske unije pa je od leta 2004 sodeloval pri delu različnih delovnih skupin in institucij EU na področju migracij. Trenutno zaposlen na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Sektor za delovne migracije.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice