Najpomembnejši vidiki zaposlovanja, samozaposlovanja in dela tujcev

Dodajte v koledar
09:00 - 12:30

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

99,00 €

Nečlani ZDS

149,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na webinarju in gradivo.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

web 3706725 1921

Pri zaposlovanju tujcev in posledično urejanju potrebne dokumentacije se nam pojavljajo vprašanja in dileme, ki v primeru nepopolnih vlog podaljšajo postopek pridobitve dovoljenj / soglasij ZRSZ za delo / zaposlitev.

V sled navedenega smo pripravili praktični spletni seminar v živo, kjer vam bomo predstavili postopek elektronskega vlaganja vlog za pridobitev enotnega dovoljenja za prebivanje in delo, s poudarkom na prilaganju ustreznih dokazil ter odgovorili na vaša vprašanja, s katerimi se srečujete v praksi.

💡 V letu 2021 je začel vejati NOVI Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT-C, UL RS št. 57/2021).

👉 Temeljni razlog za spremembe je prenos Direktive EU 2016/801. Z novelo se na novo ureja izdaja dovoljenja za začasno prebivanje zaradi opravljanja dela na področju raziskav in visokega šolstva ter izdaja dovoljenja za začasno prebivanje zaradi študija. Na novo se določa izdaja dovoljenja za začasno prebivanje zaradi iskanja zaposlitve in samozaposlitve za raziskovalca, ki je v RS zaključil raziskovalno delo, in študenta, ki je v RS zaključil študij na visokošolskem zavodu ter izdaja dovoljenja za začasno prebivanje zaradi opravljanja prostovoljskega dela. V nacionalni pravni red se uvaja tudi nova vrsta enotnega dovoljenja za prebivanje in delo zaradi opravljanja pripravništva.

👉 Druge spremembe so redakcijske ali odpravljajo pomanjkljivosti: dodatni pogoj za zaposlitev brezposelnega tujca, soglasje za usposabljanje ali izpopolnjevanje ali soglasje za opravljanje pripravništva, olajšanje podaljšanja zaposlitve tujca pri istem delodajalcu, nov razlog za umik soglasja ter novi razlogi za izrek prepovedi zaposlovanja tujcev.

Predstavitev1

👉 NE SPREGLEJTE:

 • Predava Grega Malec, za vas iz prve roke: strokovnjak za delovne migracije
 • Morebitna vprašanja nam posredujte na elektronski naslov info@zds.si. Odgovore boste izvedeli na webinarju
 • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:
 • o dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca.

👉 Mnenja preteklih udeležencev:

 • Predavatelj je glede na videno in slišano mogoče prepoznati kot kompetentnega strokovnjaka na svojem področju, ki snov predaja verodostojno in je pripravljen pojasniti vse morebitne nejasnosti. Zelo prijeten in zanimiv gospod, bi ga z veseljem še kdaj poslušala.
 • Zelo koristna vsebina.
 • Odlično podana razlaga

◾ Program:

👉 Pravila zaposlovanja in dela tujcev:

 • Splošni pregled sistema zaposlovanja in dela tujcev
 • Postopek pridobitve dovoljenj za zaposlitev / delo oziroma soglasij ZRSZ k enotnemu dovoljenju za prebivanje in delo
 • Prilaganje dokazil in roki v postopku
 • Zakonske obveznosti delodajalcev pred prihodom tujca v Slovenijo
 • Delo tujcev, ki v RS ne potrebujejo delovnega dovoljenja
 • Zaposlovanje državljanov Bosne in Hercegovine na podlagi sporazuma
 • Pravila čezmejnega izvajanja storitev - teorija in praksa

👉 Novosti -Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT-C, UL RS št. 57/2021)

Predavatelji

Grega

Grega Malec

Sektor za delovne migracije Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Grega Malec, ki se s področjem migracij se ukvarja že od leta 1999. V tem času se je v okviru Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ukvarjal s področjem načrtovanja, oblikovanja in izvajanja migracijske politike RS, na ravni Evropske unije pa je od leta 2004 sodeloval pri delu različnih delovnih skupin in institucij EU na področju migracij. Trenutno zaposlen na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Sektor za delovne migracije.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice