WEBINAR: Mladi - so res tako drugačni od prejšnjih generacij? Kako sodelovati z njimi na delovnem mestu?

Dodajte v koledar
09:00 - 12:00

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

60,00 €

Nečlani ZDS

89,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, in pošljite naročilnico na e-naslov info@zds.si .

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 14:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. Neplačan predračun ne pomeni samodejne odjave od dogodka. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Imate tudi v vaši organizaciji mlade sodelavce, predstavnike Y in Z generacije? Se tudi vi kdaj znajdete v situaciji, ko ne veste, kako reagirati, kako prenesti sporočilo, da bo res slišano? Kako mlade motivirati, da bodo postali najboljša verzija sebe na delovnem mestu?

Današnjo generacijo mladih sestavlja res pestra paleta posameznikov, zato jih težko mečemo v isti koš. Res pa je, da so odraščali v drugačnih okoliščinah, zaradi česar imajo malce drugače nastavljen vrednostni kompas, kar lahko vodi do šumov v komunikaciji in izzivov na delovnem mestu.

Na delavnici bomo predstavili rezultate mednarodnih raziskav o mladih v kontekstu slovenskih delovnih organizacij ter jih podprli s konkretnimi primeri. Ugotavljali bomo, kakšne komunikacijske kanale in pristope je smiselno uporabiti ter kako mlade privabiti in jih vključiti, da si bodo želeli tudi ostati in prispevati.

Spoznali bomo nekaj dobrih praks, ki jih delodajalci uporabljajo pri delu z mladimi ter se dotaknili vrednot in prepričanj, ki pomembno vplivajo na naše mnenje o tem, kaj je za nas in okolico v danem trenutku najbolje, kako delujemo in komuniciramo.

Depositphotos 142864635 XL2

Vsebina:

📌 Kdo so današnji mladi?

 • Kje najdemo alfe, z-je in milenijce?
 • So današnji mladi res drugačni?
 • Kakšne so značilnosti današnje generacije mladih?

📌 Kakšna so njihova pričakovanja?

 • Moč prepričanj in vrednot.
 • Kaj si mladi želijo na delovnem mestu in kakšna so njihova pričakovanja do delodajalcev?
 • Kaj kažejo rezultati mednarodnih raziskav?
 • Kaj pa v Sloveniji?

📌 »Navodila za uporabo ☺«. Kako jih dobiti in obdržati?

 • Kako vzpodbuditi zanimanje mladih, da se vključijo ravno k vam?
 • Kaj konkretno storiti, da se bodo mladi zaposleni počutili vključene, slišane in bodo lahko pokazali največ na delovnem mestu?
 • Konkretni primeri dobrih praks delodajalcev in elegantne mini prilagoditve.
 • Jih povabiti na sestanek, poklicati, poslati sms, ali uporabiti Messenger?
 • Kako se prilagajate delodajalci in do kakšne mere lahko pričakujete, da se bodo prilagodili oni vam?

Predavatelji

dr. Vesna

dr. Vesna Miloševič Zupančič

je po izobrazbi doktorica znanosti iz področja organizacijsko-kadrovskih študij. Že 19 let se ukvarja z mladimi, trgom dela, zaposlovanjem mladih, študentskim delom in kompetencami. Zadnjih 14 let je zaposlena pri največjem posredniku študentskih del v državi, na e-Študentskem Servisu kot strokovnjakinja za mlade in trg dela, trenutno je strokovna direktorica e-Študentskega Servisa. Pred tem je izkušnje pridobivala v nacionalnih in mednarodnih mladinskih in študentskih organizacijah, kjer je med drugim moderirala in sodelovala kot gostja na različnih OECD, ILO, EP, UN… konferencah in okroglih mizah na temo zaposlovanja mladih. Je tudi predavateljica in avtorica različnih strokovnih prispevkov.

Maruša

Maruša Goršak

je pedagoginja/andragoginja in SDI moderatorka z raznolikimi izkušnjami na področju karierne orientacije, razvoja kadrov in izobraževanja. Zadnjih šest let deluje kot svetovalka za karierno orientacijo na e-Študentskem Servisu, kjer izvaja svetovanja in delavnice na temo načrtovanja kariere za mlade, starše in strokovnjake, ob tem pa sodeluje v kadrovskih in razvojnih projektih podjetja. Pred tem je več let delala v kadrovsko-izobraževalnem podjetju Kadis, kjer je sodelovala v projektih razvoja kadrov, koordinirala mednarodne projekte ter izvajala različne delavnice za razvoj mehkih veščin in bodoče podjetnike. Skozi celotno kariero se spogleduje tudi z marketingom. Dobro pozna trg dela in pričakovanja delodajalcev na eni strani ter sistem izobraževanja in izzive mladih ob prehodih na drugi. Pri svojem delu se redno srečuje in povezuje z različnimi institucijami in podjetji, je tudi aktivna članica Nacionalne strokovne skupine za VKO na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice