Kako pravilno obračunati različne oblike nagrajevanja ob koncu leta

Dodajte v koledar
09:00 - 12:00

ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Kotizacija

Člani ZDS

100,00 €

Nečlani ZDS

150,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na izobraževanju, gradivo in pogostitev.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popust: dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Ob registraciji priložite dokazilo o plačilu.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

IZOBRAŽEVANJA - Prijava na izobraževanja

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 80.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje?  Pišite nam na e-naslov info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 80

Udeleženci izobraževanja imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest na zunanjem parkirišču, za zapornico. Navodila za parkiranje.

Po zaključku izobraževanja udeleženci pridobijo potrdilo o udeležbi.

Pred izvedbo izobraževanja bo prijavljenim na izobraževanje na elektronski naslov poslan opomnik o izobraževanju.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Ob koncu leta se delodajalci, ki jim poslovni rezultati dopuščajo, poslužujejo različnih načinov nagrajevanja zaposlenih. Delodajalci lahko izbirajo med različnimi oblikami nagrajevanj, pri čemer je izbira oblike odvisna tudi od možnosti, ki jih ponujajo kolektivne pogodbe, prav tako pa tudi davčne obravnave izplačil.

Za vas smo pripravili predavanje, na katerem vam bomo predstavili možne oblike nagrajevanja z vidika kolektivnih pogodb dejavnosti zasebnega sektorja ter pregled davčnih posledic posameznih oblik nagrajevanj.

Na seminarju se boste seznanili z možnostmi, ki jih je prinesel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona dohodnini (novela ZDoh-2R), ki določa ugodnejšo davčno obravnavo plačila za poslovno uspešnost in se je začel uporabljati za davčna leta, ki so se začela od vključno 1. januarja 2017. Predstavljene bodo tudi spremembe Zakona o dohodnini, ki začnejo veljati s 1.1.2020.

 

Ne spreglejte:

 • Z gradivom boste prejeli brezplačno publikacijo "Vzorec pravilnika o nagrajevanju iz naslova poslovne uspešnosti z uvodnimi pojasnili". Dodatne informacije o publikaciji so na povezavi.

 

Predavateljici imata bogate izkušnje na področju obračunavanja in obdavčitve plač, kot dolgoletni svetovalki in predavateljici.

 • Predhodna vprašanja nam lahko pošljete tudi pred izvedbo izobraževanja na naslov info@zds.si najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, odgovore boste izvedeli na izobraževanju.
 • Po končanem predavanju se lahko člani ZDS z morebitnimi dodatnimi vprašanji obrnete na predavateljico vsak dan med 10:00 in 12:00 uro (tel.št. 01/563 48 80) ali pišete na delodajalci@zds.si.

 

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca!

Izobraževanje ali svetovanje na razpisano tematiko izvajamo tudi za zaključene skupine v podjetju! Želite ponudbo? Pišite nam na info@zds.si ali pokličite 01/563 48 80.

Program:

od 9:00 do 12:00 ure

I. Možnosti nagrajevanja z vidika kolektivnih pogodb zasebnega sektorja:

 • vrste prejemkov iz delovnega razmerja,
 • izplačilo kot del plače iz naslova poslovne uspešnosti,
 • izplačilo kot drug osebni prejemek,
 • poračuni povračil stroškov ter drugih osebnih prejemkov iz zneskov iz davčne uredbe,
 • vprašanja in odgovori.

Odmor

II. Davčni vidik nagrajevanja

 • novosti Zdoh s 1.1.2020
 • izplačilo plače iz naslova uspešnosti poslovanja vključno s posebno davčno obravnavo po noveli ZDoh-2R,
 • obdarovanje zaposlenih in njihovih družinskih članov,
 • dodatna izplačila dohodkov iz delovnega razmerja ob koncu leta,
 • vprašanja in odgovori.

Predavatelji

Kristina

Kristina Barič Prelogar

Vodja oddelka za davke Združenje delodajalcev Slovenije

Kristina Barič Prelogar je vodja oddelka za davke pri Združenju delodajalcev Slovenije in je zadolžena za svetovanje s področja davkov, prispevkov in plač. Ima večletne izkušnje s predavanji iz davčnega in socialnega področja ter področja plač.

Nataša

Nataša Peterca

Samostojna svetovalka za prejemke iz delovnih razmerij Združenje delodajalcev Slovenije

Nataša Peterca je samostojna svetovalka na Združenju delodajalcev Slovenije, specializirana za področje prejemkov iz delovnih razmerij. Ima večletne izkušnje s svetovanji in predavanji in je avtorica ter soavtorica strokovnih prispevkov in publikacij s področja, ki ga pokriva.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice