Kako pravilno obračunati različne oblike nagrajevanja ob koncu leta 🎁

Dodajte v koledar
09:00 - 11:45

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

99,00 €

Nečlani ZDS

139,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na webinarju in gradivo.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

christmas decorations 3846639 1920 2

Ob koncu leta se delodajalci, ki jim poslovni rezultati dopuščajo, poslužujejo različnih načinov nagrajevanja zaposlenih. Delodajalci lahko izbirajo med različnimi oblikami nagrajevanj, pri čemer je izbira oblike odvisna tudi od možnosti, ki jih ponujajo kolektivne pogodbe, prav tako pa tudi davčne obravnave izplačil.

👉 Za vas smo pripravili predavanje, na katerem vam bomo predstavili možne oblike nagrajevanja z vidika kolektivnih pogodb dejavnosti zasebnega sektorja ter pregled davčnih posledic posameznih oblik nagrajevanj.

👉 Ne spreglejte:

 • Z gradivom boste prejeli brezplačno e-publikacijo "Vzorec pravilnika o nagrajevanju iz naslova poslovne uspešnosti z uvodnimi pojasnili". Dodatne informacije o publikaciji so na povezavi.

👉 Predavateljici imata bogate izkušnje na področju obračunavanja in obdavčitve plač, kot dolgoletni svetovalki in predavateljici.

 • Predhodna vprašanja nam lahko pošljete tudi pred izvedbo izobraževanja na naslov info@zds.si najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, odgovore boste izvedeli na izobraževanju.
 • Po končanem predavanju se lahko člani ZDS z morebitnimi dodatnimi vprašanji obrnete na predavateljico vsak dan med 10:00 in 12:00 uro (tel.št. 01/563 48 80) ali pišete na delodajalci@zds.si.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca!

 

new years eve 2941723 1920lk

◼Program:

I. Možnosti nagrajevanja z vidika kolektivnih pogodb zasebnega sektorja:

 • vrste prejemkov iz delovnega razmerja,
 • izplačilo kot del plače iz naslova poslovne uspešnosti,
 • izplačilo kot drug osebni prejemek,
 • poračuni povračil stroškov ter drugih osebnih prejemkov iz zneskov iz davčne uredbe,
 • vprašanja in odgovori.

Odmor

II. Davčni vidik nagrajevanja

 • izplačilo plače iz naslova uspešnosti poslovanja vključno s posebno davčno obravnavo po noveli ZDoh-2R,
 • obdarovanje zaposlenih in njihovih družinskih članov,
 • dodatna izplačila dohodkov iz delovnega razmerja ob koncu leta,
 • vprašanja in odgovori.

Predavatelji

mag. Slavi

mag. Slavi Pirš

Vodja oddelka za prejemke iz delovnih razmerij Združenje delodajalcev Slovenije

Mag. Slavi Pirš je zaposlena na Združenju delodajalcev Slovenije kot vodja oddelka za prejemke iz delovnega razmerja. Njena osrednja tema so prejemki iz delovnega razmerja, s katerimi se je seznanila najprej s statističnega vidika, potem ekonomskega, od leta 1994 dalje pa z vidika socialnega dialoga s posebnim poudarkom na kolektivnih pogodbah zasebnega sektorja. Njene obsežnejše vsebine so predstavljene v priročnikih ZDS http://www.zds.si/si/publikacije/, krajši prispevki pa v Delodajalcu - prvi strokovni delodajalski reviji, ki jo izdaja ZDS.

Kristina

Kristina Barič Prelogar

Vodja oddelka za davke Združenje delodajalcev Slovenije

Kristina Barič Prelogar je vodja oddelka za davke pri Združenju delodajalcev Slovenije in je zadolžena za svetovanje s področja davkov, prispevkov in plač. Ima večletne izkušnje s predavanji iz davčnega in socialnega področja ter področja plač.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice