WEBINAR: Kaj v praksi prinaša novi Pravilnik o poklicnih boleznih?

Dodajte v koledar
09:00 - 10:15

WEBINAR 💻

NOVO❗

Kotizacija

Člani ZDS

75,00 €

Nečlani ZDS

109,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

  • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, in pošljite naročilnico na e-naslov info@zds.si .

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

V Uradnem listu RS, št. 25/2023 je bil objavljen Pravilnik o poklicnih boleznih, ki se bo začel uporabljati 1. maja 2023. 

Poklicne bolezni so bolezni, povzročene z daljšim neposrednim vplivom delovnega procesa in delovnih pogojev na določenem delovnem mestu ali na delu, ki sodi v neposredni okvir dejavnosti, na podlagi katere je oboleli zavarovan.

novim pravilnikom je določen postopek ugotavljanja, potrjevanja in prijavljanja poklicnih bolezni, kar je bil tudi eden izmed glavnih razlogov zakaj se poklicne bolezni pri nas niso ugotavljale oz. le v majhnem številu. Tudi seznam poklicnih bolezni je posodobljen in se bo sproti dopolnjeval.

Prof. dr. Metoda Dodič-Fikfak, dr. med., specialistka medicine dela, prometa in športa, bo predstavila novosti in odgovorila na vprašanja, ki se delodajalcem postavljajo ob uveljavitvi novega pravilnika.

heart g0d1e60ecd 1921

Na webinarju se boste delodajalci lahko seznanili:

  • z novim postopkom ugotavljanja poklicnih bolezni, 
  • kakšno vlogo ima delodajalec tekom postopka in
  • na kaj morate biti pozorni.

Webinar bo trajal 45 minut + 30 dodatnih minut za razpravo in vprašanja.

Predavatelji

Prof. dr. Metoda

Prof. dr. Metoda Dodič-Fikfak

dr. med., specialistka medicine dela, prometa in športa

je direktorica Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa. V javnosti je najbolj znana po dolgoletnem boju proti prisotnosti rakotvornega azbesta in boju za azbestne bolnike. Poleg tega se ukvarja s poklicnimi boleznimi, mobingom na delovnem mestu, umrljivostjo; seznam njenih poklicnih aktivnosti je še daljši. V zadnjem času pa se je ukvarjala s težavami zaradi epidemije koronavirusne bolezni v delovnih organizacijah. Kot mlada zdravnica je začela kariero v ambulanti v Postojni, se v naslednjih letih odločila za specializacijo iz medicine dela, doktorirala je v ZDA, danes pa je doma in v svetu priznana strokovnjakinja na področju vplivov onesnaženega okolja na zdravje ljudi, bolje rečeno: na bolezni in smrti ljudi.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice