WEBINAR: Kaj moramo urediti, da ne bomo kr┼íili GDPR ­čöô ?

Dodajte v koledar
12:30 - 15:45

WEBINAR ­čĺ╗

Kotizacija

─îlani ZDS

99,00 €

Ne─Źlani ZDS

149,00 €

DDV NI VKLJU─îEN!

Vklju─Źuje udele┼żbo na webinarju in gradivo.

Pri pla─Źilu kotizacije upo┼ítevajte popuste, ki se se┼ítevajo: dva ali ve─Ź udele┼żencev -10 %┬ápopust za vsakega udele┼żenca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pri─Źetkom na transakcijski ra─Źun ┼ít. SI56 0201 1001 5672 692.┬áNa podlagi pla─Źila boste prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Prora─Źunski uporabniki vpi┼íite ob elektronski prijavi v polje opombe rok pla─Źila, ob registraciji predlo┼żite naro─Źilnico.

Prijava na dogodek

Prijave┬ásprejemamo┬ádo zapolnitve mest┬áoziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobra┼żevanja, do 10:00 ure. Za morebitna vpra┼íanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave┬á(info@zds.si) upo┼ítevamo do 2 delovnih dni pred za─Źetkom izobra┼żevanja, sicer zara─Źunavamo kotizacijo v celoti.┬á

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobra┼żevanje? Pi┼íite nam na e-naslov┬ámartin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin ┼ámal─Źi─Ź
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal┬ápreko aplikacije Zoom. Za udele┼żbo na webinarju si lahko predhodno nalo┼żite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih.┬áNavodila ter povezavo za spremljanje in udele┼żbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporo─Źi izobra┼żevanje

Izobra┼żevanje lahko priporo─Źite svojim znancem, tako, da v polje vpi┼íete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Ali veste:
Kakšne pravice ima posameznik (seznanitev, omejitev, izbris, prenosljivost) in kako jih izvajati v praksi?
in
Kako urediti pogodbeno razmerja z zunanjimi izvajalci? 

┼áe vedno so odprta mnoga vpra┼íanja glede┬áSplo┼íne uredba (EU) 2016/679 o varstvu osebnih podatkov (GDPR),┬á┬áki se je za─Źela uporabljati┬á25.5.2018┬áin┬áprina┼ía nova pravila glede varstva osebnih podatkov EU. Na spletnem seminarju bodo predstavljene klju─Źne novosti nove uredbe ÔÇô na razumljiv na─Źin boste izvedeli, katere so┬ánove obveznosti┬áza organizacije, kak┼íne┬ánove pravice┬áprina┼ía posameznikom, kak┼íne so zagro┼żene kazni za kr┼íitve, vsebina uredba pa bo predstavljena s┬áprakti─Źnimi primeri┬áin┬ápojasnili.

­čöô Pojasnili bomo:

  • kak┼íne so razlike med mo┼żnimi pravnimi podlagami za uporabo osebnih podatkov,
  • kako evidentirati dejavnosti obdelave,
  • kako urediti pogodbeno razmerja z zunanjimi izvajalci,
  • katere interne akte morate imeti kak┼ína naj bo njihova vsebina,
  • kdo mora izvajati ocene u─Źinka in imenovati poobla┼í─Źeno osebo za varstvo osebnih podatkov,
  • kak┼íne so naloge poobla┼í─Źene osebe,
  • kaj uredba zahteva glede tehni─Źne in organizacijske varnosti,
  • katere informacije je treba dati posamezniku,
  • kak┼íne pravice ima posameznik (seznanitev, omejitev, izbris, prenosljivost) in kako jih izvajati v praksi,
  • kak┼íne so smernice, kje najti obrazce in koristna priporo─Źila za razumevanje in izvajanje GDPR v praksi.


­čöô Komu je seminar namenjen:

Seminar je namenjen vsem, ki pri svojem delu uporabljate ali odlo─Źate o obdelavi osebnih podatkov, zlasti vodstvu, kadrovikom, tr┼żnikom, IT strokovnjakom, ra─ŹunovodjemÔÇŽ

­čöô MNENJA PRETEKLIH UDELE┼ŻENCEV

  • Zelo dobro predavanje in uporabno v praksi.
  • Razumljiva razlaga, dobri prakti─Źni primeri.

­čöô NE SPREGLEJTE:

  • Predavanje bo vodil┬ámag. Andrej Tom┼íi─Ź, namestnik informacijske poobla┼í─Źenke
  • Pri pla─Źilu kotizacije upo┼ítevajte popuste, ki se se┼ítevajo:┬ádva ali ve─Ź udele┼żencev - 10 % popust┬áza vsakega udele┼żencane ustreza? Pi┼íite nam na e naslov┬áinfo@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu

gdpr 3324175

­čöô Vsebina:

od teorije do prakse

  • Spremembe glede temeljnih definicij, obsega in na─Źel
  • Spremembe glede dol┼żnosti upravljavcev
  • Spremembe glede pravic posameznika
    • Pravica do pozabe, omejitve, prenosljivosti podatkov
  • Vgrajeno in privzeto varstvo podatkov
  • Pogodbena obdelava podatkov
  • Evidenca dejavnosti obdelave (┬╗katalogi┬ź)
  • Ocene u─Źinkov v zvezi z varstvom podatkov
  • Poobla┼í─Źene osebe za varstvo podatkov (┬╗DPO┬ź)
  • Kodeksi ravnanja in potrjevanje (certificiranje)
  • Informacijska varnost
  • Obve┼í─Źanje o kr┼íitvah varnosti
  • Prenos osebnih podatkov v tretje dr┼żave ali mednarodne organizacije
  • Pravna sredstva, odgovornost in kazni
  • Kako razumeti in v praksi izvajati dolo─Źbe Splo┼íne uredbe o varstvu osebnih podatkov?
  • Kako je z veljavo ZVOP-1 in kaj lahko ureja ZVOP-2?
  • Odprta vpra┼íanja in razprava

Predavatelji

mag. Andrej

mag. Andrej Tom┼íi─Ź

Namestnik Informacijske poobla┼í─Źenke

Mag. Andrej Tom┼íi─Ź, na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je diplomiral z zagovorom diplomskega dela Informacijske ceste ÔÇô infrastruktura digitalne ekonomije, strategije in pristopi. Leta 2002 se je zaposlil na Ministrstvu za informacijsko dru┼żbo, kjer je kot ─Źlan eEUROPE+ 2003 Statistical Working Group deloval predvsem na podro─Źju metrike informacijske dru┼żbe in bil ─Źlan naslednjih teles DG INFSO pri Evropski komisiji: eEUROPE +2003 Statistical Working Group, eAccessibility Expert Group, ENISA National Liaison Officer, eEUROPE 2005/ i2010 ter Safer Internet plus Management Committee. Leta 2006 je magistriral iz informacijsko upravljavskih ved na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Pri Informacijskem poobla┼í─Źencu je zaposlen od maja 2006, ukvarja pa se predvsem s pravnimi, tehnolo┼íkimi in dru┼żbeno-ekonomskimi izzivi zasebnosti v informacijski dru┼żbi. Informacijskega poobla┼í─Źenca zastopa v mednarodni delovni skupini IWGDPT in Article 29 Working Party Technology Subgroup. Opravljen ima te─Źaj in izpit za vodilnega presojevalca za standard varovanja informacij ISO/IEC 27001:2005.

Informativni obra─Źun pla─Ź

Za vas smo pripravili priro─Źne obrazce za obra─Źun pla─Źe, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obra─Źun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo pla─Źe/dru┼żbenike, ter obra─Źun dohodka po pogodbi o opravljanju za─Źasnega ali ob─Źasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obra─Źun

Bodite na teko─Źem

┼Żelite prejemati e-obvestila o izobra┼żevanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice