Izzivi Zakona o minimalni plači z vidika delodajalcev

DELAVNICA JE ODPOVEDANA OZ. BO PRESTAVLJENA!

Dodajte v koledar
09:00 - 10:30

Regionalna Gospodarska zbornica Celje, Ljubljanska 14, 3000 Celje

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Prijava na dogodek

obveščamo vas, da je v skladu s preventivnimi ukrepi glede na trenutno situacijo z novim koronavirusom prestavljena delavnica »Izzivi Zakona o minimalni plači z vidika delodajalcev«, ki je bila načrtovana za to sredo,11.03.2020 v prostorih RGZC – Regionalne gospodarske zbornice Celje (Ljubljanska cesta 14, Celje).

O novem datumu delavnice vas bomo obvestili.

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 87 (Martin Šmalčič)
E-naslov: martin.smalcic@zds.si

Na voljo so plačljiva parkirišča v Garažni hiši, ki je v bližini zgradbe.

Pred izvedbo izobraževanja bo prijavljenim na izobraževanje na elektronski naslov poslan opomnik o izobraževanju.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Novi Zakon o minimalni plači je poleg višjega zneska minimalne plače za opravljeno delo, od 1.1.2020 dalje prinesel tudi novo definicijo minimalne plače. Z letošnjim letom se iz minimalne plače izključijo vsi elementi plače razen osnovne plače, torej se morajo izključiti vsi dodatki, vključno z dodatkom na delovno dobo, del plače za delovno uspešnost in plačilo za poslovno uspešnost.

Zaradi različnih poslovnih okoliščin, različnih plačnih modelov, različnega števila delavcev, ki se jim mora delodajalec zaradi zakonskih sprememb izrecno posvetiti, se delodajalci soočajo z različno zahtevnimi dilemami.

V prvem delu delavnice bodo predstavljene možnosti, med katerimi delodajalci lahko izbirajo, ne da bi kršili pravne vsebine. V drugem delu pa bodo delodajalci izmenjati svoje izkušnje in dobre prakse.

Združenje delodajalcev Slovenije g.i.z. kot partner sodeluje v projektu »Regijsko stičišče dostojnega dela Celje (RSDDC)«, ki je namenjen informiranju in svetovanju deležnikom na trgu dela o pravicah in obveznostih na področju dela in delovnih razmerij ter ozaveščanju o negativnem in pozitivnem vplivu uporabe atipičnih oblik dela.

ZDS logo EU skladi     ZDS logo RS   Regionalno sticisce dostojnega dela Celje3
       

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Program:

1. del:

Predstavitev možnosti, med katerimi delodajalci lahko izbirajo, ne da bi kršili pravne vsebine.

2. del:

Izmenjava izkušenj in dobrih praks.

Predavatelji

mag. Slavi

mag. Slavi Pirš

Vodja oddelka za prejemke iz delovnih razmerij Združenje delodajalcev Slovenije

Mag. Slavi Pirš je zaposlena na Združenju delodajalcev Slovenije kot vodja oddelka za prejemke iz delovnega razmerja. Njena osrednja tema so prejemki iz delovnega razmerja, s katerimi se je seznanila najprej s statističnega vidika, potem ekonomskega, od leta 1994 dalje pa z vidika socialnega dialoga s posebnim poudarkom na kolektivnih pogodbah zasebnega sektorja. Njene obsežnejše vsebine so predstavljene v priročnikih ZDS http://www.zds.si/si/publikacije/, krajši prispevki pa v Delodajalcu - prvi strokovni delodajalski reviji, ki jo izdaja ZDS.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice