Izgorelost v času epidemije

Dodajte v koledar
09:00 - 11:00

WEBINAR

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. 

Prosimo, da nam morebitno odsotnost oz. odjavo sporočite pravočasno na elektronski naslov info@zds.si.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. 
Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Krizne razmere, vezane na epidemijo COVID-19 ter še vedno prisotno vznemirjenje zaradi možnosti okužb v populaciji, povečujejo socialno in psihološko ranljivost ter občutljivost ljudi. V času epidemije smo bili vsi izpostavljen številnim stresnim dogodkom, ki lahko vplivajo na naše duševno zdravje; in smo še vedno. Tako se pri mnogih pojavijo občutki anksioznosti, brezizhodnosti, dolgočasja, osamljenosti, depresivnosti. Epidemija in spremljajoči ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa so korenito posegli tudi na vsa področja naših življenj, tudi na področje zaposlitve, delovnih procesov. Čez noč se je spremenil način dela, delati smo začeli od doma, ob dejstvu, da so tudi šolo prestavili na ekrane. Mnoge ljudi je prav zadnje leto pripeljalo do izgorelosti ali na rob adrenalnega zloma.

Namen delavnice je spregovoriti o problemu izgorelosti, s katerim se sicer srečujemo že precej časa. Tokrat bomo pojem osvetlili iz vidika epidemije, ki je dodatno prinesla stiske v naša življenja in mnoge potisnila na rob. Na rob vzdržnega. Namen delavnice je prepoznati vzroke, ki nas privedejo do izčrpanosti ter nekaj namigov, kako si pomagati, da do tega ne bi prišlo.

hustle and bustle 1738072 1920

Delavnica je namenjena vsem tistim, ki morda pri sebi ali sodelavcih opažajo, da so na robu izčrpanosti in si želeli pomagati in pa vsem tistim, ki bi želeli vedeti nekaj več o tem, s čim vse izčrpavamo naše telo in energijo ter kako to preprečiti. Namenjena je vsem tistim, ki želijo ozavestiti problem prekomernega dela ter poskrbeti zase.

Strokovno teoretična vsebina bo podana ob aktivnem sodelovanju udeležencev. Na webinarju bodo sočasno/vzporedno obravnavani konkretni praktični primeri (ali primeri udeležencev).

Vabljeni na interaktivno predavanje, ki bo udeležence motiviralo/vzpodbudilo k uporabi pridobljenih znanj in tehnik pri njihovem delu in v življenju nasploh.

Udeleženci prejmejo ob koncu predavanja gradivo v e-obliki.

 

ZDS logo EU skladi  ZDS logo RS     

Združenje delodajalcev Slovenije je partner projekta »Regionalno stičišče dostojnega dela Celje (RSDDC)«, ki je namenjen informiranju in svetovanju deležnikom na trgu dela o pravicah in obveznostih na področju dela in delovnih razmerij ter ozaveščanju o negativnem in pozitivnem vplivu uporabe atipičnih oblik dela. V ta namen organizira sklop delavnic. 

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Program:

9:00 – 9:50

Kronični stresni odziv in izgorevanje
Kaj je adrenalna izgorelost
Adrenalna izgorelost ali adrenalni zlom
Vzroki adrenalne izgorelosti
Miti in resnice o izgorelosti
Izgorelost na delovnem mestu

9:50 – 10:00: Odmor

10:00 – 11:00

Obdobje epidemije in izgorelost
Velik šok čez noč
Izgorelost  v  času epidemije
Poskrbeti zase: uporaba besede ne
Vaja: kako se umirim? 

Predavatelji

Urška

Urška Pevec Repnik

Zavod Zdrava Celota

Urška Pevec Repnik je uspešno zaključila podiplomski študij Zakonske in družinske terapije ter opravila stažiranje na Študijsko-raziskovalnem centru za družino v Ljubljani (ŠRCD). V zavodu Zdrava Celota deluje kot terapevtka na področju individualnega svetovanja, zakonskega in družinskega svetovanja, skupinskih delavnic ter kot predavateljica. Zadnjih 10 let se poglobljeno ukvarja z raziskovanjem psihičnega in fizičnega nasilja. Svoje znanje ves čas izpopolnjuje z nadaljnjimi izobraževanji iz področja odnosov, svetovanja, komunikacijskih veščin.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice