Direktiva poročanja podjetij o trajnosti: breme ali priložnost?

Dodajte v koledar
09:00 - 12:00

ZDS, predavalnica - Visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

NOVO❗

Kotizacija

Člani ZDS

129,00 €

Nečlani ZDS

159,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju, gradivo in pogostitev.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popusta za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. 

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 14:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. Neplačan predračun ne pomeni samodejne odjave od dogodka. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič

Telefon: 01 563 48 87
E-naslov: martin.smalcic@zds.si

Udeleženci izobraževanja imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest na zunanjem parkirišču, za zapornico. Navodila za parkiranje.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Kako se učinkovito pripraviti na ESG poročanje podjetij o trajnosti?

Poročanje podjetij se nanaša na pregled in poročanje o vplivu podjetja na okolje, družbo in upravljanje. Gre za prakso, pri kateri podjetja razkrivajo informacije o svojih trajnostnih dejavnostih in ukrepih, da bi se spopadla s podnebnimi spremembami, socialnimi vprašanji ter vprašanji upravljanja in etike.

Nova Direktiva poročanja podjetij o trajnosti s 1.1.2025 predvideva poročanje o trajnosti poslovanja za poslovno leto 2024 za velika podjetja in za poslovno leto 2027 za večino ostalih podjetij. Cilj direktive je zagotoviti zanesljive in primerljive informacije o trajnosti v podjetjih. Direktiva predvideva predvsem sprejem obveznih standardov trajnostnega poročanja, ki jih bo pripravila Evropska svetovalna skupina za računovodsko poročanje. Informacije bodo morale biti objavljene kot del poslovnih poročil in razkrite v digitalni obliki.

Da se boste na poročanje učinkovito pripravili že sedaj, vam na seminarju predstavimo ključne vsebine novega zakonodajnega paketa, koristi trajnostnega poslovanja za podjetje in kako novo zakonodajo zanesljivo vpeljati v procese podjetja. Predvsem pa vas opolnomočimo za uvedbo orodij, s katerimi boste učinkovito poročali o trajnosti na letnem nivoju in izboljšali področja, o katerih se poroča, in si s tem zagotovili večjo konkurenčnost in boljše poslovne rezultate.

S pravimi orodji in pristopom direktiva prinaša priložnost uvajanja podatkovne analitike za boljše razumevanje lastnih poslovnih procesov in njihovo optimizacijo.

Na delavnici vam nakažemo pot, kako lahko računovodja z vsebinsko in analitično nadgradnjo znanja o poslovnih podatkih postane nosilec optimizacije procesov v podjetju.

esg data

Program:

 • Koristi uvajanja podatkovne analitike za učinkovito optimiziranje poslovnih procesov.
 • Pregled direktive glede poročanja o trajnosti (CSRD):
  • Vsebina direktive.
  • Posebnosti direktive napram direktivi o nefinančnem poročanju (NFRD).
  • Kako direktivo učinkovito vključiti v poslovno poročilo.
 • Obravnava področij, za katere zakonodaja predvideva kazalnike: predlog kazalnikov in potrebnih podatkov.
 • Vzporednice z optimizacijo lastne cene in optimizacijo poslovnih procesov.

Komu je namenjeno:

 • Vodjem finančnih služb.
 • Vodjem računovodskih služb.
 • Vsem, ki jih zanima nadgradnja računovodskih procesov s podatkovno analitiko.

 

Predavatelji

Dr. Drago

Dr. Drago Bokal

Profesor matematike na Fakulteti za naravoslovje in matematiko UM

je matematik, ki se že od začetka profesionalne poti posveča digitalizaciji in informatizaciji poslovnih procesov. Uporabo svojega znanja v praksi uporablja kot soustanovitelj podjetja DataBitLab v projektih optimizacije poslovnih procesov, vzpostavljanja razvojno-inovacijskih enot v podjetjih in uvajanja podatkovne analitike. Svoje znanje deli v okviru predmetov matematičnega modeliranja, operacijskih raziskav in kombinatorične optimizacije.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice