Arhiviranje kadrovske dokumentacije ­čôü s poudarkom na rokih hranjenja

Dodajte v koledar
09:00 - 12:45

WEBINAR ­čĺ╗

Kotizacija

─îlani ZDS

119,00 €

Ne─Źlani ZDS

159,00 €

DDV NI VKLJU─îEN!

Vklju─Źuje udele┼żbo na izobra┼żevanju, gradivo.

Pri pla─Źilu kotizacije upo┼ítevajte popuste, ki se se┼ítevajo: dva ali ve─Ź udele┼żencev -10 %┬ápopust za vsakega udele┼żenca!

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pri─Źetkom na transakcijski ra─Źun ┼ít. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi pla─Źila boste prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Prora─Źunski uporabniki vpi┼íite ob elektronski prijavi v polje opombe rok pla─Źila, ob registraciji predlo┼żite naro─Źilnico.

Prijava na dogodek

Prijave┬ásprejemamo┬ádo zapolnitve mest┬áoziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobra┼żevanja, do 10:00 ure. Za morebitna vpra┼íanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave┬á(info@zds.si) upo┼ítevamo do 2 delovnih dni pred za─Źetkom izobra┼żevanja, sicer zara─Źunavamo kotizacijo v celoti.┬á

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobra┼żevanje? Pi┼íite nam na e-naslov┬ámartin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin ┼ámal─Źi─Ź
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal┬ápreko aplikacije Zoom. Za udele┼żbo na webinarju si lahko predhodno nalo┼żite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih.┬á┬áNavodila ter povezavo za spremljanje in udele┼żbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporo─Źi izobra┼żevanje

Izobra┼żevanje lahko priporo─Źite svojim znancem, tako, da v polje vpi┼íete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Danes stojimo pred izzivom,┬ákako se znajti pri izvajanju zahtev predpisov na sti─Źi┼í─Źu razli─Źnih zakonski podro─Źij, ki vplivajo na ravnanje z gradivom. Pogoj za┬ázagotavljanje pravne varnosti┬áje gotovo urejeno upravljanje dokumentarnega gradiva od njegovega┬ánastanka do varne hrambe.

Pri┬áarhiviranju kadrovskih dokumentov┬ásmo dol┼żni upo┼ítevati razli─Źne zakone, ki od delodajalca zahtevajo zbiranje dolo─Źene dokumentacije. Del kadrovske dokumentacije je delodajalec┬ádol┼żan hraniti trajno, ostale pa do izpolnitve namena hrambe dokumenta. Vsekakor je tukaj izjemno pomembno upo┼ítevati tudi splo┼íne prito┼żbene roke.

­čôü Ne spreglejte:

 • Pri pla─Źilu kotizacije upo┼ítevajte popuste, ki se se┼ítevajo:┬ádva ali ve─Ź udele┼żencev - 10 % popust┬áza vsakega udele┼żenca!
 • Ali vam razpisan termin ne ustreza? Pi┼íite nam na e naslov┬áinfo@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu

archive 1850171

­čôü Program:

­čôü Od 9:00 do 10:10, Aleksandra Mrdav┼íi─Ź, Arhiv Republike Slovenije

 • Kaj v zvezi z upravljanjem dokumentarnega gradiva od nas zahteva zakonodaja in predlaga ISO 15489?
 • Kaj nam slovenska zakonodaja ponuja ÔÇô za izvajalce javnih slu┼żb in nosilce javnih pooblastil pa spet zahteva ÔÇô za doseganje verodostojnosti digitalnega gradiva?
 • Kako do celovite urejenosti upravljanja dokumentarnega gradiva?

Od 10:10 do 10:20 odmor

­čôü Od 10:20 do 12:30, Andreja Samec Koderman, direktorica Kadrovske revizije

 • S katerimi najpogostej┼íimi dilemami se sre─Źujemo pri arhiviranju personalnih map?
 • Katera zakonodaja na delovno-pravnem podro─Źju delodajalcem nalaga dolo─Źene obveznosti kreiranja dokumentov?
 • Katere dokumente odlagamo v personalne mape?
 • Katere dokumente v personalnih mapah hranimo trajno?
 • Kako dolgo hranimo dokumente, ki niso trajni. Kako v teh primerih presojamo rok hrambe dokumentov?
 • Katere dodatne obveznosti pri hrambi dokumentov v personalnih mapah nam nalaga GDPR?
 • Katerih dokumentov ni dovoljeno arhivirati v personalne mape?

Predavatelji

Aleksandra

Aleksandra Mrdav┼íi─Ź

Arhiv Republike Slovenije

je v Arhivu Republike Slovenije (od 1995) zaposlena kot arhivistka za podro─Źje gospodarstva, ki ni del uprave. Kot vi┼íja svetovalka nudi strokovno pomo─Ź gospodarskim organizacijam na podro─Źju upravljanja dokumentarnega in arhivskega gradiva pri njegovem ustvarjanju, upravljanju v organizaciji ter pripravi in izro─Źanju pristojnemu arhivu. Oblikuje in izvaja strokovna usposabljanja in preizkuse za delo z dokumentarnim gradivom za njihove uslu┼żbence. Od sprejetja Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih 2006 ima njeno delo velik poudarek na upravljanju digitalnega gradiva. Je ─Źlanica presojevalka Komisije za presojo notranjih pravil pri Arhivu RS, med leti 2011 in 2017 je bila ─Źlanica izvr┼ínega odbora DLM foruma (pod okriljem Evropske komisije deluje za re┼íevanje izzivov varstva digitalnega gradiva), v vseslovenskem evropskem projektu razvoja slovenskega elektronskega arhiva e-Arh.si: ESS 2016 ÔÇô 2020 vodi delovno skupino za varstvo digitalnega gradiva pri ustvarjalcih arhivskega gradiva in vsestransko sodelovanje javnih arhivov z njimi.

Andreja

Andreja Samec Koderman

Direktorica Kadrovska revizija

Ga. Samec Koderman je direktorica Kadrovske revizije, ki deluje pod okriljem blagovne znamke Kadrovska asistenca. Z ve─Ź kot 18 leti izku┼íenj je specializirana za razvoj in vzpostavitev optimalnih kadrovskih procesov. Ima 18 let delovnih izku┼íenj na podro─Źju svetovanja pri razvoju ─Źlove┼íkih virov, optimizacije kadrovskih procesov in izvedbe kadrovskih projektov na podro─Źju sistemizacije, nagrajevanja in kompeten─Źnih modelov. Je avtorica preko 40 ─Źlankov in prispevkov. Predava na temo vzpostavitve delovno pravnih temeljev v podjetju (delovnopravna zakonodaja, kadrovske evidence, personalne mape in arhiviranje, interni akti), mobinga, motivacije zaposlenih, promocije zdravja na delovnem mestu, razvoja kompetenc in osebne rasti. Na Svetovnem kongresu za razvoj ─Źlove┼íkih virov je leta 2015 in 2017 predstavila svoj pristop motivacije zaposlenih za ve─Źjo zavzetost pri delu. Za dose┼żke na podro─Źju razvoja ─Źlove┼íkih virov je bila obakrat nominirana za eno najpresti┼żnej┼íih nagrad (Talent Acquisition Leadership Award), ki jo posameznik lahko prejme za svoje delo. Nagrado za Vodenje in razvoj talentov je prevzela leta 2015 in leta 2017 na Svetovnem kongresu za razvoj ─Źlove┼íkih virov v Mumbaju. Andreja je diplomirana ekonomistka, specialistka managementa, licencirana svetovalka Profiles International, kadrovska revizorka in sodnica porotnica na delovnem sodi┼í─Źu.

Informativni obra─Źun pla─Ź

Za vas smo pripravili priro─Źne obrazce za obra─Źun pla─Źe, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obra─Źun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo pla─Źe/dru┼żbenike, ter obra─Źun dohodka po pogodbi o opravljanju za─Źasnega ali ob─Źasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obra─Źun

Bodite na teko─Źem

┼Żelite prejemati e-obvestila o izobra┼żevanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice