WEBINAR: Arhiviranje kadrovske dokumentacije s poudarkom na rokih hranjenja

Dodajte v koledar
09:00 - 12:30

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

103,20 €

Nečlani ZDS

143,20 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na izobraževanju, gradivo.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev -

 • 10 % popust za vsakega udeleženca in
 • 10% popust za prijave do 31.8.2020.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Danes stojimo pred izzivom, kako se znajti pri izvajanju zahtev predpisov na stičišču različnih zakonski področij, ki vplivajo na ravnanje z gradivom. Pogoj za zagotavljanje pravne varnosti je gotovo urejeno upravljanje dokumentarnega gradiva od njegovega nastanka do varne hrambe.

Pri arhiviranju kadrovskih dokumentov smo dolžni upoštevati različne zakone, ki od delodajalca zahtevajo zbiranje določene dokumentacije. Del kadrovske dokumentacije je delodajalec dolžan hraniti trajno, ostale pa do izpolnitve namena hrambe dokumenta. Vsekakor je tukaj izjemno pomembno upoštevati tudi splošne pritožbene roke.

Ne spreglejte:

 • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca in 10 % popust zgodnjih prijav do 31.8.2020.
 • Ali vam razpisan termin ne ustreza? Pišite nam na e naslov info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu
 • 📍 Ker bo spletna izvedba dogodka 💻 je kotizacije že znižana za 20% (v primerjavi z ceno, če bi bila izvedba v predavalnici).

archive 1850171

Program:

🟡 Od 9:00 do 10:10, Aleksandra Mrdavšič, Arhiv Republike Slovenije

 • Kaj v zvezi z upravljanjem dokumentarnega gradiva od nas zahteva zakonodaja in predlaga ISO 15489?
 • Kaj nam slovenska zakonodaja ponuja – za izvajalce javnih služb in nosilce javnih pooblastil pa spet zahteva – za doseganje verodostojnosti digitalnega gradiva?
 • Kako do celovite urejenosti upravljanja dokumentarnega gradiva?

Od 10:10 do 10:20 odmor

🟡 Od 10:20 do 12:30, Andreja Samec Koderman, direktorica Kadrovske revizije

 • S katerimi najpogostejšimi dilemami se srečujemo pri arhiviranju personalnih map?
 • Katera zakonodaja na delovno-pravnem področju delodajalcem nalaga določene obveznosti kreiranja dokumentov?
 • Katere dokumente odlagamo v personalne mape?
 • Katere dokumente v personalnih mapah hranimo trajno?
 • Kako dolgo hranimo dokumente, ki niso trajni. Kako v teh primerih presojamo rok hrambe dokumentov?
 • Katere dodatne obveznosti pri hrambi dokumentov v personalnih mapah nam nalaga GDPR?
 • Katerih dokumentov ni dovoljeno arhivirati v personalne mape?

Predavatelji

Aleksandra

Aleksandra Mrdavšič

Arhiv Republike Slovenije

je v Arhivu Republike Slovenije (od 1995) zaposlena kot arhivistka za področje gospodarstva, ki ni del uprave. Kot višja svetovalka nudi strokovno pomoč gospodarskim organizacijam na področju upravljanja dokumentarnega in arhivskega gradiva pri njegovem ustvarjanju, upravljanju v organizaciji ter pripravi in izročanju pristojnemu arhivu. Oblikuje in izvaja strokovna usposabljanja in preizkuse za delo z dokumentarnim gradivom za njihove uslužbence. Od sprejetja Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih 2006 ima njeno delo velik poudarek na upravljanju digitalnega gradiva. Je članica presojevalka Komisije za presojo notranjih pravil pri Arhivu RS, med leti 2011 in 2017 je bila članica izvršnega odbora DLM foruma (pod okriljem Evropske komisije deluje za reševanje izzivov varstva digitalnega gradiva), v vseslovenskem evropskem projektu razvoja slovenskega elektronskega arhiva e-Arh.si: ESS 2016 – 2020 vodi delovno skupino za varstvo digitalnega gradiva pri ustvarjalcih arhivskega gradiva in vsestransko sodelovanje javnih arhivov z njimi.

Andreja

Andreja Samec Koderman

Direktorica Kadrovska revizija

Ga. Samec Koderman je direktorica Kadrovske revizije, ki deluje pod okriljem blagovne znamke Kadrovska asistenca. Z več kot 18 leti izkušenj je specializirana za razvoj in vzpostavitev optimalnih kadrovskih procesov. Ima 18 let delovnih izkušenj na področju svetovanja pri razvoju človeških virov, optimizacije kadrovskih procesov in izvedbe kadrovskih projektov na področju sistemizacije, nagrajevanja in kompetenčnih modelov. Je avtorica preko 40 člankov in prispevkov. Predava na temo vzpostavitve delovno pravnih temeljev v podjetju (delovnopravna zakonodaja, kadrovske evidence, personalne mape in arhiviranje, interni akti), mobinga, motivacije zaposlenih, promocije zdravja na delovnem mestu, razvoja kompetenc in osebne rasti. Na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov je leta 2015 in 2017 predstavila svoj pristop motivacije zaposlenih za večjo zavzetost pri delu. Za dosežke na področju razvoja človeških virov je bila obakrat nominirana za eno najprestižnejših nagrad (Talent Acquisition Leadership Award), ki jo posameznik lahko prejme za svoje delo. Nagrado za Vodenje in razvoj talentov je prevzela leta 2015 in leta 2017 na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov v Mumbaju. Andreja je diplomirana ekonomistka, specialistka managementa, licencirana svetovalka Profiles International, kadrovska revizorka in sodnica porotnica na delovnem sodišču.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice