Ali je va┼í akt o sistemizaciji dela uporaben? - delavnica s prenovljeno publikacijo ­čôÜ

Dodajte v koledar
09:00 - 12:45

WEBINAR ­čĺ╗

Kotizacija

─îlani ZDS

99,00 €

Ne─Źlani ZDS

129,00 €

DDV NI VKLJU─îEN!

Vklju─Źuje udele┼żbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri pla─Źilu kotizacije upo┼ítevajte popuste, ki se se┼ítevajo:

 • dva ali ve─Ź udele┼żencev -10 %┬ápopust za vsakega udele┼żenca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pri─Źetkom na transakcijski ra─Źun ┼ít. SI56 0201 1001 5672 692.┬áNa podlagi pla─Źila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Prora─Źunski uporabniki vpi┼íite ob elektronski prijavi v polje opombe rok pla─Źila, ob registraciji predlo┼żite naro─Źilnico.

Prijava na dogodek

Prijave┬ásprejemamo┬ádo zapolnitve mest┬áoziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobra┼żevanja, do 10:00 ure. Za morebitna vpra┼íanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave┬á(info@zds.si) upo┼ítevamo do 2 delovnih dni pred za─Źetkom izobra┼żevanja, sicer zara─Źunavamo kotizacijo v celoti.┬á

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobra┼żevanje? Pi┼íite nam na e-naslov┬ámartin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin ┼ámal─Źi─Ź
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal┬ápreko aplikacije Zoom. Za udele┼żbo na webinarju si lahko predhodno nalo┼żite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih.┬áNavodila ter povezavo za spremljanje in udele┼żbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporo─Źi izobra┼żevanje

Izobra┼żevanje lahko priporo─Źite svojim znancem, tako, da v polje vpi┼íete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Pri delodajalcih je odnos med delavci in delodajalci urejen z razli─Źnimi pravnimi akti. Eden med njimi je tudi akt o sistemizaciji dela (delovnih mest/vrste dela), ki dolo─Źa, re─Źeno zelo poenostavljeno, kak┼íno delo se na posameznem delovnem mestu opravlja in kak┼íni so pogoji za njegovo zasedbo.
Dr. Aleksej Janez Cvetko, vrhovni sodnik, trdi, da je sistemizacija eden najbolj kompliciranih instrumentov organiziranja podjetja.

Ve─Źina slovenskih podjetij ima akt o sistemizaciji dela, strokovnjaki pa zatrjujejo, da je resni─Źno uporabnih manj kot 3 %. ─îe bi ┼żeleli izvedeti kako oblikovati ta akt, da bo imel prakti─Źno vrednost in vam bo v pomo─Ź pri nadaljnjem delu, se nam pridru┼żite.

Da bo spletna delavnica res dosegla svoj namen, predlagamo, da vaša vprašanja na to temo predhodno posredujete na info@zds.si. Odgovore boste izvedeli na delavnici

Cilj izobra┼żevanja:

 • udele┼żence seznaniti kako je za delodajalca pomemben akt o sistemizaciji dela,
 • udele┼żence opozoriti na (ne)obvezno vsebino akta o sistemizaciji dela.

Pogosta vprašanja:

 • Zakaj je akt o sistemizaciji dela eden najzahtevnej┼íih aktov delodajalca?
 • Ali delodajalec mora imeti akt o sistemizaciji dela?
 • Kaj je (ne)obvezna vsebina akta o sistemizaciji dela?
 • Kako razvrstiti in opisati delovna mesta?
 • Kako se pravilno sprejme nov ali spremenjen in dopolnjen akt o sistemizaciji dela, da je veljaven?
 • Kak┼íne so posledice spremembe akta o sistemizaciji dela?

Mnenja udele┼żencev preteklih izobra┼żevanj:

 • Zelo strokovna in izku┼íena predavateljica.
 • Odli─Źno izpostavljala primer iz prakse.
 • Ve─Ź ─Źasa za izmenjavo izku┼íenj, podajanje predlogov, diskusijo.
 • Pohvala za strokovno znanje in jasno podajanje znanja in informacij ga. Pir┼í.
 • Super, aktivno predavanje.
 • Izredno dobro, poglobljeno izobra┼żevanje, ve─Ź od pri─Źakovanega!┬á
 • Odli─Źno. Majhna skupina ÔÇô veliko bolj┼íi izkoristek ─Źasa in pridobljene informacije.┬á

Komu je izobra┼żevanje namenjeno:

 • direktorjem, vodilnim managerjem, kadrovskim delavcem, strokovni javnosti oziroma osebam, katerih delo je kakorkoli povezano z delovnimi mesti v podjetjih

Ne spreglejte:

 • Predavateljica ima bogate izku┼ínje na podro─Źju prejemkov iz delovnih razmerij, kot svetovalka in predavateljica in je avtorica ┼ítevilnih strokovnih publikacij, med drugimi tudi publikacije ┬╗Ali je va┼í akt o sistemizaciji dela uporaben┬ź, ki jo boste prejeli z gradivom. Ve─Ź o publikacijah:┬áhttps://www.zds.si/sl/publikacije/┬á
 • Izobra┼żevanje ali svetovanje┬ána razpisano tematiko izvajamo tudi za zaklju─Źene skupine v podjetju! ┼Żelite ponudbo? Pi┼íite nam na┬áinfo@zds.si┬áali pokli─Źite 01/563 48 87.
 • Po kon─Źanem predavanju se lahko ─Źlani ZDS z morebitnimi dodatnimi vpra┼íanji obrnete na predavateljico vsak dan med 10:00 in 12:00 uro (tel.┼ít. 01/563 48 80) ali pi┼íete na┬ádelodajalci@zds.si.

jpeg

Program:

 • vsebina akta o sistemizaciji dela,
 • vsebina opisnih listov,
 • na─Źini sprejemanja in veljavnost akta o sistemizaciji dela,
 • vpra┼íanja in odgovori.

Predavatelji

mag. Slavi

mag. Slavi Pirš

Vodja oddelka za prejemke iz delovnih razmerij Zdru┼żenje delodajalcev Slovenije

Mag. Slavi Pir┼í je zaposlena na Zdru┼żenju delodajalcev Slovenije kot vodja oddelka za prejemke iz delovnega razmerja. Njena osrednja tema so prejemki iz delovnega razmerja, s katerimi se je seznanila najprej s statisti─Źnega vidika, potem ekonomskega, od leta 1994 dalje pa z vidika socialnega dialoga s posebnim poudarkom na kolektivnih pogodbah zasebnega sektorja. Njene obse┼żnej┼íe vsebine so predstavljene v priro─Źnikih ZDS http://www.zds.si/si/publikacije/, kraj┼íi prispevki pa v Delodajalcu - prvi strokovni delodajalski reviji, ki jo izdaja ZDS.

Informativni obra─Źun pla─Ź

Za vas smo pripravili priro─Źne obrazce za obra─Źun pla─Źe, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obra─Źun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo pla─Źe/dru┼żbenike, ter obra─Źun dohodka po pogodbi o opravljanju za─Źasnega ali ob─Źasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obra─Źun

Bodite na teko─Źem

┼Żelite prejemati e-obvestila o izobra┼żevanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice