Aktualno o upokojevanju

Dodajte v koledar
09:00 - 10:30

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. 

Prosimo, da nam morebitno odsotnost oz. odjavo sporočite pravočasno na elektronski naslov info@zds.si.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. 
Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

V zadnjih letih je prišlo do številnih sprememb pokojninske zakonodaje, ki bodo pomembno vplivale na področje upokojevanja ter zaposlovanje starejših delavcev. Dodatno težavo v praksi povzroča zapletenost našega pokojninskega sistema, ki se velikokrat odraža v njegovem slabem poznavanju.

Na webinarju bodo najprej predstavljeni temeljni delovnopravnimi izzivi, s katerimi se soočajo tako delodajalci kot starejši zaposleni na delovnem mestu. V središču pa bodo predstavljena temeljna pravila in aktualne spremembe na področju obveznega pokojninskega zavarovanja, s poudarkom na upokojitvenih pogojih, ugodnostih, ki so v pokojninski zakonodaji namenjene spodbujanju zavarovancev, da tudi po izpolnitvi pogojev še naprej opravljajo delo (tudi t. i. dvojni status) in aktualne pereče teme pokojninske zakonodaje, kot sta prisilno upokojevanje in socialna kapica. Odgovarjali bomo na vprašanja, kdaj se lahko posameznik upokoji, kakšna je pri tem vloga delodajalca, kako nekatere odločitve, ki jih sprejemamo v aktivni dobi, vplivajo na višino pokojnine in kakšne pravne možnosti ima zaposleni, ki želi kljub izpolnitvi upokojitvenih pogojev nadaljevati z delom.

 man gc1b19e53d 1920

ZDS logo RS  ZDS logo EU skladi  

Webinar je organiziran v okviru projekta Regijski center za dostojno delo Ljubljana, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Predavatelji

Sara

Sara Bagari

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani

Diplomirala in magistrirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer trenutno opravlja doktorski študij. Zaposlena je kot asistentka na Katedri za delovno in socialno pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, deluje pa tudi kot raziskovalka na Inštitutu za delo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Sodeluje v domačih in mednarodnih raziskovalnih projektih, na kongresih in konferencah, predvsem s področja prava socialne varnosti in delovnega prava. Teme njenega raziskovanja so predvsem socialna varnost, socialna zavarovanja, nestandardne oblike dela in temeljne socialne pravice.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice