Vabimo vas na 7.dneve mediacij - Mediacija v družbi

7. dnevi mediacij bodo potekali za Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (Gospodinjska ulica 6, 1000 Ljubljana), 30.11. in 1.12.2017.

Dogodek organizira Družba za mediacijo in reševanje sporov skupaj z Društvom mediatorjev Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije, Evropsko pravno fakulteto, Evropskim centrom za reševanje sporov, Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, Inštitutom za mediacijo Concordia, Mediacijskim centrom pri Odvetniški zbornici Slovenije, Skupnostjo centrov za socialno delo, Slovenskim zavarovalnim združenjem, Zavodom Rakmo Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov, Združenjem delodajalcev Slovenije, Združenjem zdravstvenih zavodov Slovenije, Združenjem mediacijskih organizacij Slovenije in Zvezo društev ELSA.

Vrhunske domače in tuje predavateljice in predavatelji ter trenerke in trenerji bodo predstavili širši pogled na umeščanje mediacije v družbene procese, nova znanja s področja veščin in praktičnih primerov, vsebine povezane s kakovostjo mediacij ter odpiranje novih družbenih področij za razvoj mediacij.

Vsebinsko so dnevi naslovljani z naslovom »Mediacija v družbi«, pri čemer se ohranja rdečo nit, da se na vsakokratnih dnevih »odpirajo« nova razvojna področja – tokrat mediacijske veščine za deležnike iz gospodarstva ter mediacijske veščine za deležnike iz kmetijstva. Obenem se odzivamo na izražene želje dosedanjih udeležencev, ki so želeli dodatna znanja in veščine potrebne za samostojno izvajanje mediacije v okviru njihove dejavnosti, naj si bo neprofitna ali organizirana kot tržna dejavnost.

Več o samem dogodku in možnosti prijave na: www.dnevimediacij.si, elektronskem naslovu: primoz.sporar@mediacija.si ali spela.sega@skup.si in telefonu: 041/684-182 ali 070/699-775.

V okviru 7.dnevov mediacij pa bo tokrat prvič organiziran tudi Pro bono mediacijski dan, ki ga organizirajo slovenske mediatorke in mediatorji ter mediacijske organizacije na dobrodelni torek 28. novembra 2017. Več informacij o akciji Dobrodelni torek najdete na www.dobrodelnitorek.org.

Namen pro bono mediacijskega dneva je promocija mediacije in mirnega reševanja sporov ter njihovih prednosti. Zainteresiranim posameznicam in posameznikom bomo ponudili možnost brezplačne pridobitve informacij o mediaciji in mirnemu reševanju sporov oz. izvedbo brezplačnih mediacij.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice