Spremembe Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize

V Uradnem listu št. 38 z dne 7.5.2024 je bil objavljen Zakon o spremembi in dopolnitvah Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK-B).

S spremembo in dopolnitvami Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize se v 14. in 16. členu ZPGOPEK dodaja dodaten rok za izplačilo zadržanih sredstev (31. avgust 2024) v višini 20 odstotkov višine pomoči oziroma razlika do skupne višine pomoči, do katere je upravičen upravičenec skladno s sedmim odstavkom 16. člena ZPGOPEK, saj zaradi zahtevnosti pregledov vseh vlog ne bo možno pregledati do zakonsko določenega roka.

Druga sprememba jev 49. členu ZPGOPEK, kjer se odpravlja neskladje med dikcijo zakona in njegovim namenom, saj so sredstva za Slovenski podjetniški sklad zagotovljena v višini 10 milijonov evrov tako v letu 2023 kot tudi 10 milijonov evrov v letu 2024, in ne skupaj za obe leti, kot je razumljeno iz dikcije v veljavnem ZPGOPEK.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice