Razlaga Kolektivne pogodbe za kmetijstvo in živilsko industrijo Slovenije

V Uradnem listu RS, št. 35/2017 z dne 7.7.2017, je bila objavljena Razlaga Kolektivne pogodbe za kmetijstvo in živilsko industrijo Slovenije.

Ta razlaga obsega razlago drugega odstavka 3. točke 64. člena Kolektivne pogodbe za kmetijstvo in živilsko industrijo Slovenije (Uradni list RS, št. 67/16) in se glasi:

Ker višina solidarnostne pomoči za primer, ko postane delavec invalid II. kategorije in za primer bolezni, zaradi katere je odsoten več kot šest mesecev, ni določena v tarifni prilogi te kolektivne pogodbe, se dokler višina solidarnostne pomoči ne bo določena v tarifni prilogi Kolektivne pogodbe za kmetijstvo in živilsko industrijo Slovenije, o višini le te dogovorita delodajalec in sindikat.

Besedilo objave je dostopno na spletnih straneh ZDS.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice