Pridobite certifikat Družini prijazno podjetje in Družbeno odgovoren delodajalec: spletni seminar za zainteresirane prijavitelje

Ekvilib Inštitut 12. in 13. marca 2024 vabi na spletni seminar, kjer bodo potencialni prijavitelji seznanjeni s postopkom pridobitve certifikatov Družbeno odgovoren delodajalec in Družini prijazno podjetje. Oba certifikata se z letošnjim letom nadgrajujeta v evropski standard, s čimer se poudarja standardizirana oblika pridobitve in ohranjanja certifikata ter izpostavlja vrednotno okolje, iz katerega certifikata izhajata.

Certifikata predstavlja strateško orodje in s tem priložnost za podjetja in organizacije, ki so že pripravljene naslavljati kompleksne izzive današnjega časa, stremijo k bolj vzdržnemu poslovanju in želijo na področju družbene odgovornosti s sistematičnim pristopom preseči zgolj všečne PR projekte/sporočila, ter z doslednim vključevanjem vseh deležnikov te vsebine smiselno integrirati v svoj DNK.

Na spletnem seminarju bodo podrobneje predstavili namen, vsebino, postopek in prednosti obeh certifikatov ter odgovorili na vsa vprašanja.

Predstavitve bodo:

  • 12. 3. 2024 ob 13:00: Družini prijazno podjetje
  • 13. 3. 2024 ob 13:00: Družbeno odgovoren delodajalec

Prijave sprejemajo preko PRIJAVNEGA OBRAZCA. Udeležba je brezplačna.

Celotna razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani certifikata Družini prijazno podjetje www.certifikatdpp.si ter na strani certifikata Družbeno odgovoren delodajalec www.certifikatdod.si.

Certifikat družbeno odgovoren delodajalec
Področje ESG (okoljski, socialni in upravljavski vidiki) je za podjetja in organizacije pomembno zaradi več razlogov, ki obsegajo tako etične kot poslovne vidike. ESG kriteriji omogočajo podjetjem, da izvajajo prakse, ki so, ne samo v skladu z zakonodajo, ampak tudi aktivno prispevajo k trajnostnemu razvoju in transparentnemu upravljanju.

S pomočjo certifikata se organizacije in podjetja tega področja lotijo celovito in strateško. Preko omenjenega orodja in konkretnih ukrepov kontinuirano nadgrajujejo svoje prakse in delovanje na področjih organizacijskega upravljanja, okolja, usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja, vključujoče organizacijske kulture ter zdravja in varnosti pri delu ter s tem izboljšujejo svoje poslovanje.

Certifikat družini prijazno podjetje
Ravnovesje med službenim in zasebnim časom je za zaposlene vedno bolj pomembno. Podjetja in organizacije so vse bolj osredotočene na ustvarjanje ter izvajanje politik in praks, ki spodbujajo usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, saj je to ključno za privabljanje in zadrževanje talentov, izboljšanje dobrobiti zaposlenih in spodbujanje trajnostne produktivnosti.

S certifikatom organizacije v poslovanje uvajajo konkretne izboljšave delovnega okolja, zaradi širokega nabora ukrepov pa je certifikat primeren za katero koli organizacijo, ne glede na organiziranost, statusno obliko, panogo in velikost.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice