Objavljen aneks h kolektivni pogodbi poštne in kurirske dejavnosti

V Uradnem listu RS, št. 22/2024 z dne 15.3.2024 je bil objavljen Aneks št. 2 h Kolektivni pogodbi poštne in kurirske dejavnosti v katerem so zapisani zneski najnižjih osnovnih plač in povračila zneska za prehrano, ki se vsakoletno avtomatično uskladijo.

Določeni so novi, za 6,6 % višji zneski najnižjih osnovnih plač, ki veljajo za delo od vključno januarja 2024 dalje. Povečal se je tudi znesek povračila stroška prehrane med delom. Z januarjem 2024 dalje znaša 6,66 EUR na dan.

 


Vse objave omenjene kolektivne pogodbe z razlagami, aneksi in tarifnimi prilogami so zbrane na spletni strani ZDS.


 

Sorodne novice

Nova Kolektivna pogodba za poštne in kurirske dejavnosti

V Uradnem listu št. 202/2021 z dne 24.12.2021 je bila objavljena nova Kolektivna pogodba za poštne in kurirske dejavnosti, ki je začela veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS in se uporablja od prvega dne naslednjega meseca po objavi v Uradnem listu RS.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice