Javno povabilo Hitrejši vstop mladih na trg dela podaljšano do konca oktobra

Zavod RS za zaposlovanje je 21.9.2023 podaljšal javno povabilo, ki delodajalcem omogoča pridobitev mesečne subvencije v višini od 300 do 420 EUR za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 26 let. 

Ponudbo za subvencionirano zaposlitev mladih elektronsko oddate na Portalu za delodajalcedo porabe sredstev, najdlje do 31.10.2023ko se izteče skrajni rok. Kandidirate lahko delodajalci, ki izpolnjujete vse pogoje za prijavo, podrobneje opredeljene v javnem povabilu. 

Delovno razmerje sklenete za nedoločen čas. Ohraniti ga morate najmanj 18 mesecev brez prekinitve in novozaposlenemu zagotoviti mentorstvo. Tako novozaposleni kot mentor se morata usposabljati pri zunanjem izvajalcu vsaj 30 pedagoških ur, zaželeno je pridobivanje digitalnih kompetenc. 

Znesek mesečne subvencije se zviša za 70 EUR, če mlade vključite v kolektivno prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje. Sorazmerno nižjo mesečno subvencijo izplačamo za zaposlitev s krajšim tedenskim delovnim časom v skladu z ustrezno odločbo pristojnega organa.

Vir in več informacij: spletna stran ZRSZ, 25.9.2023.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice