10. Nacionalno tekmovanje za priznanje "Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2016"

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti vabi podjetja in organizacije, ki so v delovno okolje uvedla inovativne pristope k zagotavljanju varnosti in zdravja, upoštevaje staranje delovne sile, k sodelovanju v tekmovanju za priznanje »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2016«.

Primeri dobre prakse so v praksi uporabljene rešitve, namenjene učinkovitemu obvladovanju tveganja na področju varnosti in zdravja pri delu. Primeri dobre prakse torej niso niti teoretične niti hipotetične narave.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti razpisuje 10. nacionalno tekmovanje za priznanje »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2016«, ki je sestavni del kampanje Zdravo delovno okolje 2016–2017: »Zdrava delovna mesta za vse generacije«. Namen tekmovanja je dvojen:

  • s konkretnimi primeri pokazati zlasti delodajalcem, kakšne so koristi upoštevanja dobre prakse na področju varnosti in zdravja pri delu;
  • širjenje informacij o primerih dobre prakse ter spodbujanje njihove izmenjave.

Tekmovanje bo potekalo v dveh kategorijah:

  • v prvi bodo tekmovale organizacije, ki imajo manj kot 100 zaposlenih,
  • v drugi pa organizacije s 100 in več zaposlenimi.

Ministrica, pristojna za delo, je 19. maja 2016 imenovala 11-člansko tripartitno Komisijo za ocenjevanje kandidatov za priznanje »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2016«, ki je sprejela merila za ocenjevanje in potrdila prijavnico (pripetno na desni strani).

Rok za oddajo prijave se izteče v sredo, 31 avgusta 2016 ob 16.00.

Več informacij najdete na spletni strani ministrstva.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice