Vzorec pravilnika o nagrajevanju iz naslova poslovne uspešnosti z uvodnimi pojasnili

Avtor: Mag. Slavi Pirš

Datum izida: 1. september 2017

Vzorec pravilnika o nagrajevanju iz naslova poslovne uspesnosti

Ena od dopolnitev Zakona o dohodnini, ki se je začela uporabljati januarja 2017, se nanaša na izplačilo dela plače za poslovno uspešnost. Le to se do višine 70 % povprečne mesečne plače v Republiki Sloveniji lahko izvzame iz davčne osnove dohodka iz delovnega razmerja, če so izpolnjeni določeni pogoji. V publikaciji je pojasnjeno kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da je tako izplačilo mogoče in kako se to izplačilo izvede. Dodana so pojasnila Ministrstva za finance, Finančne uprave RS, Ministrstva za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Publikacija vključuje vzorec pravilnika, ki ga mora delodajalec sprejeti pred izplačilom dela plače za poslovno uspešnost. Vzorec pravilnika je oblikovan tako, da delodajalcu omogoča vključiti dodatne, njemu lastne vsebine.

Publikacija je na voljo na 14 straneh.

Člani ZDS

31,96 €

Nečlani ZDS

45,66 €

DDV ni vključen!

Cena za plačljive publikacije že vključuje DDV, stroškov pošiljanja ne zaračunamo. Stroške pošiljanja brezplačnih publikacij plača naročnik, če je ta pravna oseba. Fizičnim osebam brezplačnih publikacij po pošti ne pošiljamo, lahko pa jih prevzamejo na sedežu ZDS.

* Če želite publikacijo naročiti po članski ceni, označite izbirno polje "Sem član ZDS" in vpišite osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Davčna številka je pravilna. Sistem vas bo samodejno preusmeril v košarico.

Podjetje z vpisano davčno številko ni član ZDS. Preverite pravilnost vpisa in poskusite ponovno.

Izberite želeno količino:

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice