Vzorec pravilnika o nagrajevanju iz naslova poslovne uspešnosti z uvodnimi pojasnili

Avtor: Mag. Slavi Pirš, Nataša Peterca, Kristina Barič

Datum izida: 14. december 2020

  • POSODOBLJENO❗
vzorec pravilnika poslovna uspesnost

Ena od dopolnitev Zakona o dohodnini, ki se je začela uporabljati januarja 2017, se nanaša na izplačilo plače za poslovno uspešnost. Del plače za poslovno uspešnost se tako pod pogoji Zakona o dohodnini od 1.1.2017 ni všteval v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja do višine 70% povprečne mesečne plače zaposlenih v Sloveniji, od 1.1.2018 dalje pa do višine 100% povprečne mesečne plače zaposlenih v Sloveniji.

  • V publikaciji je pojasnjeno kateri POGOJI morajo biti izpolnjeni, da je tako izplačilo mogoče in kako se to izplačilo izvede.
  • Dodana so POJASNILA Ministrstva za finance, Finančne uprave RS, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
  • Pojasnjene so možnosti neobdavčenega izplačila poslovne uspešnosti v primeru, da delodajalec koristi ukrepe iz interventne zakonodaje
  • Publikacija vključuje VZOREC pravilnika, ki ga mora delodajalec sprejeti pred izplačilom dela plače za poslovno uspešnost. Vzorec je oblikovan tako, da delodajalcu omogoča vključiti dodatne, njemu lastne vsebine.

◼ NE SPREGLEJTE:
Z izplačilom dela plače iz naslova poslovne uspešnosti, ki bo skladna z zakonodajo, bodo delavci prejeli višji znesek!

Publikacija je v E-obliki, na 15 straneh (vzorce prejmete v Word datoteki).

Člani ZDS

33,33 €

Nečlani ZDS

47,62 €

DDV ni vključen!

Dostava plačljivih publikacij, naročenih v spletni trgovini, je vključena v ceno publikacije. S strani pravnih oseb naročene brezplačne publikacije Združenja delodajalcev Slovenije dostavlja kot pošiljko PPN – poštnino plača naslovnik preko Pošte Slovenija. V primeru, da naročnik – pravna oseba z istim nakupom kupi tudi plačljivo publikacijo, se stroškov poštnine ne zaračuna. Fizičnim osebam brezplačnih publikacij ne dostavljamo, možen je samo osebni prevzem na Združenju delodajalcev Slovenije.

* Če želite publikacijo naročiti po članski ceni, označite izbirno polje "Sem član ZDS" in vpišite osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Davčna številka je pravilna. Sistem vas bo samodejno preusmeril v košarico.

Podjetje z vpisano davčno številko ni član ZDS. Preverite pravilnost vpisa in poskusite ponovno. Vpišite le osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Izberite želeno količino:

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice