Vzorec pravilnika o delovnem času

Avtor: Anže Hiršl

Datum izida: 22. maj 2015

Vzorec pravilnika o delovnem casu

Poglavje o delovnem času se je z novim Zakonom o delovnih razmerjih (ZDR-1) najmanj spremenilo. Ravno v zvezi z delovnim časom delodajalci pogosto ugotavljajo, da je ta premalo prožen. Ravno zato je pomembno, da zna delodajalec pravilno uporabiti veljavne določbe o delovnem času. Možnosti urejanja je veliko, poznavanje le teh pa prepogosto omejeno.

Vzorec pravilnika o delovnem času je vzorec, ki pa ne vsebuje nujno vseh rešitev oziroma primerov ureditve, ki so potrebni v okviru organizacije delovnega procesa. V skladu s tem je potrebno Vzorec Pravilnika obravnavati kot izhodišče za dodelavo na ravni delodajalca, upoštevaje posebnosti pri njemu.

Obseg: Publikacija je na voljo v vezani obliki, na 8 straneh.

Člani ZDS

33,33 €

Nečlani ZDS

47,62 €

DDV ni vključen!

Dostava plačljivih publikacij, naročenih v spletni trgovini, je vključena v ceno publikacije. S strani pravnih oseb naročene brezplačne publikacije Združenja delodajalcev Slovenije dostavlja kot pošiljko PPN – poštnino plača naslovnik preko Pošte Slovenija. V primeru, da naročnik – pravna oseba z istim nakupom kupi tudi plačljivo publikacijo, se stroškov poštnine ne zaračuna. Fizičnim osebam brezplačnih publikacij ne dostavljamo, možen je samo osebni prevzem na Združenju delodajalcev Slovenije.

* Če želite publikacijo naročiti po članski ceni, označite izbirno polje "Sem član ZDS" in vpišite osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Davčna številka je pravilna. Sistem vas bo samodejno preusmeril v košarico.

Podjetje z vpisano davčno številko ni član ZDS. Preverite pravilnost vpisa in poskusite ponovno. Vpišite le osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Izberite želeno količino:

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice