Pravilnik o letnem dopustu

Avtor: Maja Skorupan, Anže Hiršl

Datum izida: 1. april 2013

  • Aktualno
Prenovljen pravilnik o letnem dopustu

Pri določanju dolžine letnega dopusta se tako v kolektivnih pogodbah ali splošnih aktih delodajalca lahko upoštevajo različni kriteriji, kot npr. pogoji dela, skupna delovna doba, delovna doba pri zadnjem delodajalcu, zahtevnost dela, izobrazba, delovna uspešnost itd. Pravilnik v celoti sledi spremembam, ki jih uvaja novi Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1). Ta spreminja pravila za odmero letnega dopusta, obliko obveznosti obveščanja delavcev ter na novo opredeljuje nekatere kategorija delavcev, ki imajo pravico do dodatnih dni letnega dopusta.

V publikaciji je vzorec Pravilnika o letnem dopustu, katerega namen je podrobneje urediti pravico do letnega dopusta ter pravico do izrabe in načina izrabe letnega dopusta. Priloženi so vzorci: Obvestila o odmeri letnega dopusta, Prošnja za koriščenje letnega dopusta in Odobritev prošnje za koriščenje letnega dopusta.

Člani ZDS

31,96 €

Nečlani ZDS

45,66 €

DDV ni vključen!

Dostava plačljivih publikacij, naročenih v spletni trgovini, je vključena v ceno publikacije. S strani pravnih oseb naročene brezplačne publikacije Združenja delodajalcev Slovenije dostavlja kot pošiljko PPN – poštnino plača naslovnik preko Pošte Slovenija. V primeru, da naročnik – pravna oseba z istim nakupom kupi tudi plačljivo publikacijo, se stroškov poštnine ne zaračuna. Fizičnim osebam brezplačnih publikacij ne dostavljamo, možen je samo osebni prevzem na Združenju delodajalcev Slovenije.

* Če želite publikacijo naročiti po članski ceni, označite izbirno polje "Sem član ZDS" in vpišite osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Davčna številka je pravilna. Sistem vas bo samodejno preusmeril v košarico.

Podjetje z vpisano davčno številko ni član ZDS. Preverite pravilnost vpisa in poskusite ponovno.

Izberite želeno količino:

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice