V letu 2006 se je Združenje delodajalcev Slovenije priključilo Partnerstvu za razvoj mladim materam/družinam prijazno zaposlovanje, ki se je oblikovalo v okviru programa EQUAL. V partnerstvu smo razvijali idejo družini prijaznega podjetja in kot končni produkt razvili celoten postopek pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje.

Od leta 2007 pa vse do danes smo v vlogi revizorja sodelovali pri več kot 100 postopkih certificiranja, prav to pa nas je tudi motiviralo, da se v postopek vključimo tudi sami. Številne izkušnje in dolgoletno sodelovanje pri tem postopku nam je nedvomno dalo zadosti podlage, da smo ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja določili preudarno, upoštevaje potrebe vseh sodelavcev in ne le tistih z družinami/ otroki. Namreč, zdi se nam pomembno, da Združenje delodajalcev Slovenije, kot družbeno odgovorno podjetje, promovira slogan »zaposlenim prijazno podjetje«, saj se zavedamo, da sta zadovoljstvo in pripadnost prav vseh naših sodelavcev bistvenega pomena za uspešen razvoj in rast naše organizacije.

Skozi postopek certificiranja smo določili štirinajst ukrepov in načrt njihove vpeljave, katerih cilj je izboljšanje upravljanja delovnih procesov ter kakovosti delovnega okolja za boljše usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Čeprav je za pridobitev osnovnega certifikata potrebno sprejeti le sedem ukrepov, smo se odločili za širši nabor. Naš cilj namreč ni bil le pridobitev tega certifikata, temveč v organizacijo dejansko vpeljati spremembe in novosti na tem področju.

Postopek preverjanja implementacije ukrepov smo v letu 2016 izvedli uspešno in pridobili polni certifikat Družini prijazno podjetje. S pridobitvijo polnega certifikata nam je bilo podeljeno zaupanje in tudi odgovornost, da bomo tako med zaposlenimi kot seveda tudi širše, med člani, še nadalje širili idejo »zaposlenemu prijazno podjetje«. Prepričani smo, da je to prava pot, ki bo pripomogla tudi k večji uspešnosti našega Združenja.

 

druzini prijazno podjetje logo

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice