Sklep o ugotovitvi razširjene veljavnosti celotne Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije

V Uradnem listu RS, št. 67/2018, z dne 19.10.2018 je bil objavljen Sklep o ugotovitvi razširjene veljavnosti celotne Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v zadevi razširitve veljavnosti Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije, na predlog Trgovinske zbornice Slovenije in Sindikata delavcev trgovine Slovenije, na podlagi drugega odstavka 12. člena in 13. člena Zakona o kolektivnih pogodbah (Uradni list RS, št. 43/06 in 45/08 – ZArbit) izdala sklep s katerim se ugotovi razširjena veljavnost celotne Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije, sklenjene dne 16. 7. 2018, na vse delodajalce, ki kot glavno dejavnost opravljajo katerokoli dejavnost, ki je razvrščena v področje "G – Trgovina, vzdrževanje in popravila motornih vozil" Standardne klasifikacije dejavnosti.

Besedilo objave je dostopno tudi na spletnih straneh ZDS.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice