Potegujte se za slovensko nagrado za družbeno odgovornost horus 2016

20. septembra 2016 bo v Ljubljani od 14. do 16. ure potekala delavnica z naslovom »Prijava na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost - Horus 2016 in priprava strategije družbene odgovornosti pravnih oseb«. Inštitut za razvoj družbene odgovornosti – IRDO in Društvo za odnose z javnostmi PRSS namreč že deveto leto podeljujeta Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus. Letošnji razpis je odprt od 1. julija do 19. oktobra.

Razpis je namenjen podjetjem (mikro in s.p., majhnim, srednje velikim, velikim, socialnim podjetjem) in zavodom, podjetnikom s slovenskimi koreninami, ki poslujejo v tujini, novinarjem ter ostalim organizacijam in posameznikom, ki delujejo družbeno odgovorno. Iščejo in nagrajujejo se celoviti pristopi pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti.

Razpis sta 4. julija 2016 v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno-interesnimi organizacijami objavila IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi. Častni pokrovitelj Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2016 je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

KATEGORIJE ZA PRIJAVO:

A. Za pravne osebe - mikro in s.p., majhna, srednje velika, velika in socialna podjetja ter zavode (PRIJAVNINA):
Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2016 – NAGRADE IN PRIZNANJA:

  1. za celotno organizacijo – NAGRADA ZA STRATEŠKO CELOVITOST PRAVNE OSEBE (za strateški pristop podjetij, zavodov k družbeni odgovornosti)
  2. za projekt –PRIZNANJE ZA PROJEKT (sodelovanje gospodarstvo, šolstvo, mladi)
  3. za projekt – PRIZNANJE PRESS (priznanje za objave v medijih o DOP, podeljujemo v sodelovanju s partnerjem Press Clipping d.o.o.)

B. Za fizične osebe (PRIJAVNINE NI):
Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2016 - POSEBNA PRIZNANJA:

  1. Splošno
  2. Novinar/ka
  3. Slovenci v zamejstvu in po svetu (podeljujemo v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu)

 

Kaj s sodelovanjem na razpisu kot pravna oseba pridobite?

  • S specializiranim vprašalnikom, usklajenim s smernicami ISO26000 in drugimi aktualnimi dokumenti o DO, vam bomo pomagali analizirati vaše stanje DO in poslovanja ter pripraviti poročilo o tem za neodvisne ocenjevalce.
  • Dodatno 2 uri brezplačnega svetovanja organizatorja za prijavo na razpis in/ali uveljavljanje, vzpostavitev ali prenovo strategije družbene odgovornosti v vašem podjetju, zavodu, organizaciji.
  • Posredno izobraževanje ključnega kadra o družbeni odgovornosti, spoznanja dobrih praks drugih podjetij, zavodov za izboljšanje vašega poslovanja.
  • Več objav o vaši organizaciji v medijih.
  • Možnost prejema nagrade Horus 2016 in/ali priznanja Finalist Horus 2016 ter s tem brezplačno uporabo logotipa Horus 2016, povečan ugled vaše pravne osebe v javnosti, med zaposlenimi, potrošniki, poslovnimi partnerji.
  • Brezplačno udeležbo na seminarju Horus 2016 (september 2016), kjer boste spoznali vse bistvene informacije o uveljavljanju družbene odgovornosti v vašem poslovnem okolju.
  • 20 % popust pri prijavnini, če ste člani organizatorjev in podpornih partnerjev projekta.

 

Koga vabimo k prijavi na razpis?

  • podjetja (klasična, socialna, s.p.) in zavode,
  • izobraževalne ustanove,
  • slovenske podjetniške organizacije/podjetnike v zamejstvu in po svetu,
  • novinarje ter
  • družbeno odgovorne posameznike in organizacije.

 

Vabimo vas, da v projektu sodelujete z vašim primerom dobre prakse in delujete z zgledom!

Poslanstvo Slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus je spodbujati celovitost v razmišljanju, inovativnost v delovanju in odgovornost in upoštevanje soodvisnosti pri poslovanju slovenskih podjetij, zavodov. Dvostopenjsko ocenjevalno komisijo sestavljajo pomembni slovenski strokovnjaki za razne vidike družbene odgovornosti in predstavniki partnerskih organizacij. Ocenjevanje bo potekalo v dveh ločenih krogih, poudarek pa bo dan celovitim pristopom in projektom, aktivnostim ter spremljanju učinkov. Nagrada HORUS bo letos podeljena že osmič.

 

Rok za prijavo

Razpisno dokumentacijo za vsako kategorijo prijaviteljev posebej ter ostale informacije o projektu, partnerjih in razpisu najdete na spletnem mestu. Vlogo do 19. oktobra 2016 pošljite na poštni naslov inštituta IRDO v enem tiskanem in enem tiskanemu identičnem elektronskem izvodu (več informacij v razpisu).

Izkoristite tudi 20 % popust, ki vam ga prinaša članstvo v Združenju delodajalcev Slovenije - podpornem partnerju projekta.

Dodatne informacije: IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, GSM: 031 344 883, e-pošta: nagrada.horus@irdo.si

Veselimo se vašega sodelovanja na tem natečaju in promocije vašega primera dobre prakse v slovenski javnosti!

 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice