Podpis kolektivne pogodbe za kmetijstvo in živilsko industrijo

Po več kot treh letih pogajanj je bila podpisana Kolektivna pogodba za kmetijstvo in živilsko industrijo.

Kolektivna pogodba za kmetijstvo in živilsko industrijo Slovenije je sklenjena za določen čas dveh let in bo začela veljati prvi dan v naslednjem mesecu po objavi v Uradnem listu, predvidoma 1.11.2016.

Podpisniki so med ključnimi dosežki nove kolektivne pogodbe izpostavili zaključek pogajanj po več kot triletnih usklajevanjih in dveletnem obdobju brez veljavne kolektivne pogodbe. Najnižje osnovne plače po kolektivni pogodbi so se povečale za 0,9 odstotka.

Predsednik sekcije za kmetijstvo, živilsko industrijo in gozdarstvo pri Združenju delodajalcev Slovenije, g. Dušan Gradišar je izrazil zadovoljstvo nad podpisom kolektivne pogodbe in izpostavil dejstvo, da je veliko zadev še ostalo odprtih (kot je dodatek na delovno dobo) zato bo kmalu čas za nove aktivnosti, ki bodo pripeljale do še boljše kolektivne pogodbe.

NE SPREGLEJTE: Združenje delodajalcev Slovenije 25.10.2016 organizira izobraževanje na temo podpisane Kolektivne pogodbe za kmetijstvo in živilsko industrijo, ki je za člane ZDS brezplačno.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice