Obvestilo Zavoda RS za zaposlovanje o podaljšanju postopkov zaposlitve tujcev po sporazumu BIH

Zavod RS za zaposlovanje je dne 27.8.2018 na svojih spletnih straneh objavil obvestilo o podaljšanju postopkov zaposlitve tujcev po sporazumu BIH.

Agencija za rad i zapošljavanje BIH v času od 27. avgusta do 7. septembra 2018 ne bo mogla tekoče izvajati svojih nalog in pristojnosti po Sporazumu z BIH.

Obveščamo vse delodajalce, ki so v mesecu avgustu začeli s postopkom zaposlitve delavcev na podlagi Sporazuma z BIH, da se bodo postopki zaposlitve podaljšali vsaj za 15 dni. Agencija za rad i zapošljavanje BIH, ki je po Sporazumu pristojna za izbiro in potrjevanje predlaganih kandidatov, nas je obvestila, da v času od 27. avgusta do 7. septembra 2018, zaradi odsotnosti ne bodo mogli tekoče izvajati svojih nalog in pristojnosti po omenjenem Sporazumu. Gre za preverjanje pogojev in potrjevanje predlaganih kandidatov, brez česar pa izdaja delovnih dovoljenj ni možna.

Besedilo objave je dostopno tudi na spletnih straneh Zavoda RS za zaposlovanje.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice