Delodajalske organizacije jadranske regije so leta 1999 oblikovale Jugovzhodni evropski delodajalski Forum z namenom okrepiti medsebojno sodelovanje. Na podlagi Pakta stabilnosti za jugovzhodno Evropo in podpore Mednarodne organizacije delodajalske (IOE), je bil marca 2008 ustanovljen Center delodajalcev jadranske regije (AREC), s sedežem v Zagrebu, v katerem so medsebojno povezane delodajalske organizacije iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije, Črne Gore, Srbije in Slovenije.

AREC je prostovoljno, neodvisno in neprofitno združenje pravnih oseb in se zavzema za realizacijo trajnostnega ekonomskega in socialnega razvoja v državah jadranske regije ter za krepitev stališč njegovih članov na regionalni, evropski in globalni ravni. Z zastopanjem interesov članov centra, z organiziranjem delavnic, seminarjev in študijskih obiskov, s svetovanjem, informiranjem in raznimi oblikami tehnične pomoči, s projekti s področja evropskih predpristopnih in drugih programov, center skrbi za povečevanju zmožnosti svojih članov ter oblikovanje ugodnega podjetniškega okolja v regiji ter privabljanje lokalnih in tujih investitorjev.

ZDS je postalo član AREC leta 2009.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice