Stališča

Pobuda: Izdaja navodila izvajalcem zdravstvenih storitev za nemoteno izdajanje potrdil za uveljavljanje pravic do nadomestila plače

Reprezentativne delodajalske organizacije smo na Ministrstvo za zdravje naslovile pobudo, saj želimo ob spremljanju odzivov in ravnanja v praksi ob poteku stavke pod okriljem sindikata FIDES – Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, opozoriti na resen položaj uporabnikov zdravstvenih storitev, ki jim zaradi neizdaje potrdil o upravičeni zadržanosti od dela lahko grozi izguba zaposlitve.

Preberite več

Gospodarski krog ogorčen nad dodatnimi obremenitvami

Gospodarski krog, ki predstavlja 15 gospodarskih in kmetijskih združenj in organizacij, izraža ogorčenje nad tem, da vlada tudi tokrat ni prisluhnila našemu pozivu, naj se vzdrži sprejemanja dodatnih obremenitev za gospodarstvo. Nekatere rešitve, ki jih je Državni zbor RS na predlog vlade potrdil v Zakonu o interventnih ukrepih na področju zdravstva in v Zakonu o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev, bodo namreč povečale stroške in obremenitve gospodarstva za najmanj 330 milijonov evrov letno.

Preberite več

Vlada znova preslišala zahteve gospodarstva

Reprezentativne delodajalske organizacije (ZDS, ZDOPS, GZS, OZS, TZS) ugotavljamo, da je vlada pri interventnem zakonu v zdravstvu ponovno zamudila priložnost, da bi dokazala, da ji je mar do dialoga s predstavniki gospodarstva. Zato pozivamo poslance, naj ne podprejo za gospodarstvo najbolj spornih predlogov.

Preberite več

Vlada naj z dejanji dokaže, da misli resno

Na skupni novinarski konferenci so gospodarske, kmetijske organizacije ter delodajalska združenja, pozdravile namero predsednika vlade Roberta Goloba, ki je z novim letom napovedal redna, mesečna srečanja z gospodarstvom, vendar ostajajo previdna spričo dejstva, da se je vlada v preteklosti že večkrat izneverila. V kolikor so obljube predsednika vlade iskrene, naj to dokaže z zamrznitvijo že napovednih dodatnih obremenitev gospodarstva.

Preberite več