Kdaj govorimo o spremembi delodajalca po Zakonu o delovnih razmerjih?

 ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Predava:
Maja David, Združenje delodajalcev Slovenije

Vsebina seminarja:

Zakon o delovnih razmerjih (Ur. l. RS, št. 21/2013, v nadaljevanju ZDR-1) ureja spremembo delodajalca v 75. in 76. členu, ki urejata prenos delavcev na drugega delodajalca. Na krajšem seminarju se bodo udeleženci lahko seznanili v katerih primerih je mogoče govoriti o spremembi delodajalca, katere so pravice, ki jih je potrebno upoštevati v primeru prenosa delavcev na novega delodajalca (prevzemnika), ali lahko delavec odkloni prenos k novemu delodajalcu, katere obveznosti mora izpolnjevati prevzemnik v primeru prenosa delavcev, kakšne so obveznosti prenosnika in prevzemnika v primeru prenosa do sindikata in sveta delavcev oz. zaposlenih in kaj je na tem področju v letu 2013 spremenil ZDR-1.

Na seminarju se bodo udeleženci lahko seznanili tudi s slovensko sodno prakso, na podlagi katere bodo lahko ugotovili, kdaj sodišče v posameznih primerih šteje da gre za prenos dejavnosti in tako spremembo delodajalca in s pomembnejšimi sodbami sodišča EU na tem področju.

Ne spreglejte:

  • Predavateljica ima večletne izkušnje na področju delovnega in socialnega prava, kot svetovalka in predavateljica in je avtorica številnih strokovnih publikacij.
  • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:
    • dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca,
  • Ali vam razpisan termin ne ustreza? Pišite nam na e naslov info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu

Program:

od 9:00 do 10:30 ure

Vsebina krajšega seminarja bo obsegala:

  • ureditev spremembe delodajalca po ZDR-1,
  • seznanitev s slovensko sodno prakso in
  • predstavitev pomembnejših sodb sodišča EU.

 


Maja David

Maja David

Samostojna pravna svetovalka Združenje delodajalcev Slovenije

Maja David, univ. dipl. pravnica s pravniškim državnim izpitom, je samostojna pravna svetovalka na Združenju delodajalcev Slovenije, ki ima izkušnje s področja delovnega in socialnega prava. Svojo karierno pot je začela v gospodarski družbi, kjer je pridobivala najrazličnejše izkušnje kot pravna svetovalka. Je soavtorica publikacije Prestrukturiranje in industrijski odnosi v transportnem sektorju - kako zaposlovati v času krize ter avtorica vzorca Pravilnika o ugotavljanju disciplinske odgovornosti z uvodnimi pojasnili.

Projekti
Balance
Kampanja
Dan za punce
Pogajalska šola
Regijski center za dostojno delo Ljubljana
WIM 3
Partnerji
Adecco H.R.
Horus
Mreža za družbeno odgovornost Slovenije
AJPES
Zlata nit - Dnevnik