STEREOTIPI SO BREZ VEZE. DAN ZA PUNCE

Kristalna palača BTC (Kongresna dvorana), Ameriška ulica 8, Ljubljana

Predava:
Razni predavatelji

Vabilo osnovnošolkam (7., 8. in 9. razred) in srednješolkam

Že veš, kaj boš počela, ko odrasteš? Razmišljaj po svoje in izberi poklic, ki si ga želiš.

Vabimo te, da se nam pridružiš na dogodku »STEREOTIPI SO BREZ VEZE. DAN ZA PUNCE« in skupaj bomo raziskali raznovrstne poklice s področja tehnike, naravoslovja in informacijske tehnologije.

Ker ne verjamemo v delitev na moške in ženske poklice, te vabimo, da se nam 19. aprila 2017 ob 14. uri pridružiš v kongresni dvorani Kristalne palače, Ameriška ulica 8 v Ljubljani (Ljubljanski nakupovalni center BTC).

Na dogodek so vabljeni tudi tvoji starši, babice, dedki, tete, strici, sošolke in sošolci, mentorji in učitelji, prijateljice in prijatelji. Vsem, ki jih zanima naravoslovno-tehniški svet, bomo pobližje predstavili poklice, za katere se samo zdi, da so bolj primerni za fante kot za dekleta.

Vabilo s programom.  

Dogodek je organiziran v okviru projekta BALANCE, ki ga sofinancira Evropska unija. 

PROGRAM:

od 14:00 do 15:30 ure
 

Dekleta se še vedno prepogosto odločajo za stereotipno ženske poklice, ne glede na svoje talente in ne oziraje se na trg dela. Z raziskovanjem raznovrstnih poklicev s področja tehnike, naravoslovja in informacijske tehnologije pa bomo na dogodku presegali stereotipe o tipično moških poklicih in dekleta opogumili, naj sledijo svoji raziskovalni žilici. Tako bodo raznoliki govorci s svojimi zgodbami in izkušnjami spodbudili dekleta k izbiri študija, poklica in karierne poti, ki si jih želijo same. 

Z nami bodo:

Rok Capuder. Profesor fizike in ustanovitelj Zavoda 404. Kot motivacijski vodja mlade inženirke in inženirje združuje z zanimivimi aktivnostmi, preko katerih prenašajo teorijo v prakso in pridobivajo nova znanja.

Teja Török. Univerzitetna diplomirana inženirka gradbeništva, ki je že več kot tri leta zaposlena v gradbenem podjetju Pomgrad. Kot pomočnica vodje gradbišča je dve leti sodelovala pri projektu Modernizacija nivojskih prehodov Pragersko – Hodoš, sedaj pa je njeno mesto v oddelku razvoja, kjer obdeluje in spremlja različne razvojne projekte.

Tadeja Polach. Študij fizike in njena diploma z naslovom Analiza kritičnih eksperimentov raztopin visokoobogatenega urana v obročasti geometriji sta jo popeljala v svet reaktorske fizike. Danes doktorska študentka je zaposlena kot razvojna inženirka v podjetju ZEL-EN, njeno delopa je neposredno vezano na Nuklearno elektrarno Krško.

Kristina Nikolovska in Robi Bojanec. Aktivna študenta Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Kristina, študentka robotike, je bila članica ekipe Team Avalanche, ki je izdelala invalidski voziček za mednarodno tekmovanje Cybathlon, namenjeno invalidom z motnjami gibanja, sodeluje pa tudi pri Dnevih industrijske robotike. Robi, ki je postal paraplegik v prometni nesreči, ko je bil star 12 let, se je tekme Cybathlon udeležil s posebnim invalidskim vozičkom ekipe Team Avalanche, ekipa pa je na tekmovanju dosegla odlično tretje mesto.

Alenka Flander. Doktorica politoloških znanosti (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko) in direktorica Centra Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS).

Ana Lukner. Podjetnica, inspiracijska predavateljica in pobudnica organizacije Anina zvezdica. Je vodja ABC pospeševalnika v Silicijevi dolini.

Program bo povezovala Anja Hlača Ferjančič.  

 

Projekti
Balance
Kampanja
Dan za punce
Pogajalska šola
Regijski center za dostojno delo Ljubljana
WIM 3
Partnerji
Adecco H.R.
Horus
Mreža za družbeno odgovornost Slovenije
AJPES
Zlata nit - Dnevnik