Novice

Aktualna obvestila o delovanju združenja, ki so namenjena v prvi vrsti članom, pa tudi drugim zainteresiranim javnostim.

Vlada brez posluha za gospodarstvo

16 gospodarskih in kmetijskih organizacij, združenih v Gospodarski krog, je na predsednika Vlade RS naslovilo dopis, v katerem smo na konkretnih primerih izpostavili, da več kot očitno v vladi ni pravega razumevanja za gospodarstvo, zdi pa se, da tudi ne pripravljenosti narediti korak v smeri njegove razbremenitve in s tem večje konkurenčnosti. Trenutno je videti, da vlada zgolj išče nove vire za dodatno obremenitev gospodarstva in za dvig javne porabe.

Preberite več

Določbe zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, po katerih delodajalci, ki jim je bila pravnomočno izrečena globa in ne smejo zaposlovati tujcev, niso v neskladju z ustavo

Po oceni Ustavnega sodišča v Ustavni odločbi opr. U-I-130/22-11 z dne 21.3.2024 posamezne določbe zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, po katerih delodajalci, ki jim je bila pravnomočno izrečena globa in ne smejo zaposlovati tujcev, niso v neskladju z ustavo.

Preberite več

Slovenski kadrovski kongres - #LOVEHR SUMMIT 2024

Hitre spremembe, bliskovit pohod umetne inteligence, krepitev trajnostnostnega razvoja in naraščajoče globalne napetosti zahtevajo nove HR pristope. Na #LoveHR Summitu 2024 se bo pod sloganom HRmonija prihodnosti raziskovalo, kako naj HR strateško prispeva k harmonični prihodnosti organizacij in ljudi.

Preberite več